Winx-mánia

Önök is felülnének a szuper-expresszre? Rajta! Tartsanak velünk!

Legutóbbi róla szóló bejegyzésemet azzal kezdtem: nem vagyunk könnyű helyzetben, amikor Winx futásait kell beharangoznunk Önöknek, hiszen hiába követjük szinte percre készen a világsajtót, újat aligha tudunk mondani róla. Inkább egy kis múltidézés jut eszünkbe a világ legjobb telivérének negyedik Cox Plate futása előtt.

Hatalmas várakozással tekintettünk mindannyian 2011 őszén a Breeders’ Cup Mile elé, hiszen a csodakanca, Goldikova három zsinórban elért győzelme után a negyedikre készült. Nem sikerült neki.

Winx most megteheti ezt “az auszik” egyik legikonikusabb futamában, de Ő azért könnyebb helyzetben van. Egyrészről nem idegen környezetben fut majd, másrészről a legtöbb riválisa már meghajolt előtte korábban. Hiába a Caulfield Stakes győzelem és a felettébb bizakodó Saeed bin Suroor szavak, nehezen tudjuk elképzelni, hogy Benbatl ausztrál földön legyőzze a nemzet kedvencét, de azt is nehezen tudjuk elképzelni, hogy rajta kívül másnak lenne erre esélye. Az esélyekről és a potenciális ellenfelekről majd holnap olvashatnak Papp Virág tollából.

Ha nem írnánk le, Önök akkor is pontosan tudnák: ez most más lesz. Ez nem egy egyszerű Cox Plate, nem egy egyszerű lóversenyfutam lesz.

Ez a két perc maga lesz a lóverseny-történelem.

Vagy így, vagy úgy. Akárhogyan is végződik. Ezt pedig pontosan tudja, a világ talán legjobb propaganda gépezete. Hiába az éppen csak lefutott Caulfield– vagy a közelgő Melbourne Kupa, a csapból is Winx folyik odaát (“Winxweek”), mert futását, sőt minden lépését egészen elképesztő figyelem övezi mind az öt kontinensről. Aligha véletlen, hogy most jelent meg a könyv, de aki bögrét, sálat, baseball sapkát, kulcstartót vagy bármi mást szeretne magának, az most bőséges kínálatból választhat. A csodaló ma már potenciális aranytojást tojó tyúk is természetesen.

A pálya egészen speciális díszletbe lesz öltöztetve. Mindenütt a #legendary hastagh ötlik hatalmas méretekben a kilátogatók szemébe. A napok óta ott készülő edzésein is ezrek vesznek részt. Minden mozdulatát dokumentálják, így a kedden, a “Breakfast With The Best” program keretében kilátogatók szemtanúi lehettek annak, amint a csodakanca 23:86-et repesztett az utolsó 400 méteren, márpedig ez nem csak a Racing.com szerint volt igencsak impresszív.

A szombati nap nem csak Moonee Valleyban lesz ünnep, tévedés ne essék.

Egész Ausztrália leborulni készül uralkodója előtt.

Mert hiába Meghan és Harry körútja, a királyi fellépés szombaton nekünk reggel 8 előtt következik majd, amikor a Királynő több tízezer alattvalója elé járul. Ha esetleg a túl hangos lesz a közvetítés a sikítozó, ordító tömegtől, ne lepődjenek meg ezen. Ordítsanak Önök is a képernyők előtt, akár Winx-nek, akár egy másik aspiránsnak szurkolnak, de ki ne hagyják a lóverseny nagy történelemkönyvébe kívánkozó újabb fejezetet.

A tényszerűség kedvéért az utókornak: Ha győz:

  • ez lesz a 29. győzelme zsinórban
  • ez lesz a 22. Group 1-es győzelme
  • ez lesz sorrendben negyedik Cox Plate diadala.

Természetesen utolsó kettőnek soha, senki a közelében nem járt még a lóverseny-történelemben.

Nyitókép: Lisa Grimm/Winx official