VRC 100 million

A Racing Victoria bejelentett egy igencsak jelentősnek látszódó pénznyeremény-növekedést, most először ugyanis több mint 100 millió dollár összdíjazás és különféle bónusz lesz szétosztva a nagy tavaszi karneválon a legsikeresebbek között.

A Racing Victoria, a Victoria Racing Club és a victoriai kormány együtt több, mint 13 millió dolláros támogatást nyújt mindehhez, azzal a céllal, hogy tovább erősítsék ezt az eseményt a világ színpadán. Remélik, hogy a sorozat továbbra is célállomás lesz az univerzum legjobb lovai, trénerei és zsokéi számára.

“A Victoria’s Spring Racing Carnival egy nemzetközileg elismert esemény, és elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy Ausztrália és nagyvilág legjobb lovait, zsokéit és trénereit újra megmutassuk a karnevál legrangosabb és leginkább áhított versenyein.” – mondta Giles Thompson a Racing Victoria vezérigazgatója.

A 21 Gr1-es futamból 16 minimum 1 millió dolláros lett.

Új bónuszokat is bejelentettek összesen 4 millió dollár értékben az ausztráliai hendikep versenyekre, amely közül kettő központi része az 5 millió dolláros Cox Plate

Bónusz 1

Minden ló, aki 2019-ben megnyeri az alábbi versenyek bármelyikét és mellé a Cox Plate 2019-es kiadását, 1 millió dolláros bónuszra jogosult:

The All-Star Mile

Australian Guineas

TAB Australian Cup

Alister Clark Stakes

Memsie Stakes

Makybe Diva Stakes

Feehan Stakes

Underwood Stakes

Turnbull Stakes

Toorak Handicap

Caulfield Guineas

Thousand Guineas

Caulfield Stakes.

Sok-sok bónusz jön. Ezeket nem fogjuk felsorolni, hogy ne untassuk önöket. A Bonus 2, 3, 4-ben a háromévesek nyerhetnek 1 millió dollárt (pl. Caulfield Guineas-ben részt vesz és megnyeri a Cox Plate-et, ez is +1 milliót ér, de nem kizárólag a COX-ba történik „a csábítás”, hanem más futamokba is, ahogy lentebb olvashatják.)

Ausztrália leghíresebb versenye, a Melbourne Cup  november 5-én Flemingtonban, rekord 8 millió dollárt kínál – ez 700 000 dollárral több, mint 2018-ban.

Az ország legrangosabb versenynapja, a Victoria Derby Day négy  minimum egymillió dolláros versenyt kínál, beleértve a 2 millió dolláros  Victoria Derby-t (2500 m), és három fő változtatást fogadtak el:

  • 2 millió dollár összdíjazású Kennedy Cantala (1600 m) –  1 millió dollárral több, mint előző évben;
  • 1,5 millió dollár összdíjazású Coolmore Stud Stakes (1200 m) – 1 millió dollárral emelkedett a pénzdíj;
  • 1 millió dolláros Empire Rose Stakes (1600 m) – ami 500 000 dolláros emelést jelent.

A Derby-napon a Carbine Club Stakes (1600 m) pénznyereménye szintén jelentős lendületet kapott, most 500 000 dollárt kínálnak – ez 300 000 dollár volt 2018-ban.

A pénznyeremény megduplázódott a VRC Sprint Classic (1200m) esetében  ez lett a két, 2 millió dolláros Gr1 verseny egyike az utolsó napon a Mackinnon Stakes mellett (2000 m).

Ez a cikk még sok-sok számadattal hosszabb lehetne, de nem untatjuk Önöket tovább ezekkel. Eddig sem akármilyen  izgalmakat kínáltak számunkra ezek a versenyek, de reméljük, a jövőben még nemzetközibbé, még izgalmasabbá válnak.

A számokat a racing.com oldalról vettük át.

Kép: flemington.com