Visszatérhetnek a nézők

Hamarosan a futtatók, illetve a nagyközönség előtt is újra megnyílhatnak Anglia pályái.

Március 29-től ismét a helyszínen követhetik figyelemmel a versenyeket a lovak tulajdonosai is, amennyiben a kormány legújabb terve az újranyitásról nem hiúsul meg. Eszerint engedélyezhetik a szabadtéri gyülekezést, azonban csak március 29-cel kezdődően, azaz a 27-én rajtoló Cheltenham Festival első két napját még zárt kapuk mögött rendezik.

Ami a nézőket illeti, a BHA (British Horseracing Authority – Brit Lóversenyhatóság) döntése alapján legkorábban május 17-én térhetnek vissza, ahogy a kormány a védekezés harmadik fázisába lép engedményekkel, már amennyiben az egészségügyi miniszter elégedett a fertőzés friss adataival a vakcinázás után.

Március 29-től kezdve emellett ismét találkozhatunk amatőrlovasokkal is a pályán, köszönhetően a gyepen rendezett sportokat érintő engedményeknek.

Mióta folytatódik a versenyzés, a BHA a versenyszervezőkkel keményen dolgozott a szigorú protokoll kiejlesztésén, hogy minimalizáljuk a vírus átadásának kockázatát” – nyilatkozta a BHA egészségügyi tanácsadója, Dr. Jerry Hill. “Ahogy megközelítjük az elkövetkező sorsdöntő heteket, ezek az eljárások a kormány javaslataival összeegyeztethetők, hogy biztosítsuk, hogy a versenypályák biztonságos környezet maradnak a lezárások enyhítése alatt is.”

Nagyon lelkesek vagyunk, hogy ismét megnyithatjuk versenypályákat a tulajdonosoknak, nézőknek és amatőrlovasoknak” – tette hozzá a BHA műveleti főtisztje, Richard Wayman. “A tulajdonosok a téli hónapok alatt is támogatták a versenyzést, és az egész ágazat együtt fog dolgozni, hogy a lehető leghamarabb visszatérjünk a megszokottakhoz, de a kormány menetrendjének megvalósulása még sok tényezőtől függ.”

A cikk forrása a BloodHorse.

Képek: Racing Post