Vége a rossz szériának

A „Bajnokság” után is maradtak még izgalmak Royal Randwick-en.

Az őszi meeting legfontosabb eseményén, a két felvonásos The Championshipsen túl vagyunk, de a királyi létesítmény még erre a szombatra is ütős programot állított össze. Négy Group 3-as besorolású verseny mellett, két királykategóriás is színesítette azt.

A kétéveseket gyepre szólító, mérföldes, félmilliós Champagne Stakesben jól futottak a  favoritok, de Hilal és Converge esetében ez most csak a dobogó alsóbb fokaira bizonyult elegendőnek, mert Peter és Paul Snowden idomítottja, a nyitóképen látható Captivant (Capitalist) nyerte a kiírást.

A képen látható apa-fiú páros így címet védett, hiszen tavaly King’s Legacy-val győztek ugyanitt, míg összességében ez már az ötödik Champagne kupájuk. Az apamén első Gr1-es sikerét örömmel kürtöli világgá a Newgate Farm.

Szuper győzelem, egy igazi varázslat volt.” – értékelt meglehetősen szűkszavúan Peter.

A beszédes elnevezésű All Aged Stakesben (Gr 1, 1400 méter, minden korosztály számára nyitott) taroltak az idősebbek. A negyedik helyen csak a hároméves Prague, előtte a seniorok. James Cummings házibefutóját akadályozta meg szoros győzelmével az ötéves Kolding (Ocean Park). A hosszú nyeretlen szériáját lezáró (október óta első győzelmét jegyző) Waller idomítás mögött ért célba Savatiano és Cascadian, azaz Cummings két hatévese.

Az egyik ausztrál szaklap azt írja, hogy a mindig “becsületes” és sokszor alábecsült Kolding megérdemelt győzelmet aratott. Ezzel a háromszoros Gr1-es bajnok összekeresete átlépte a hatmillió dollárt.

Kép: @racing_nsw Twitter