Újraindult a dubai “csodasorozat”

Január 3-ától minden csütörtökön a Dubai Világkupa Karnevált várja a lóverseny szerelmeseit…

Kik olyan csodát láthatnak, amit a világon sehol. Hol máshol lenne a célegyenesben több mint 40 hosszra szétszakadva a mezőny egy Group 2-es futamban? Aminek 350 ezer dollár az összdíjazása? Persze, sosem tekintettük a dubai lóversenyzést a szakma csúcsának, ahol első osztályú lovasok ülnek harmadrangú lovak hátán egy évelő luxus lóversenypályán. Persze, mert míg a világ lósportja téli álmát alussza, addig nincs mást tenni se Christophe Soumillon-nak se James Doyle-nak, mint starthoz állni a következő, indokolatlanul hosszú elnevezésű hendikepben.

Dubai kemény magja, azon négylábúak, kiknek karrierjük már csak az Emirátusok versenypályáira korlátozódik, egy kellemes délutánt nyújthatnak csak a kilátogatóknak, mert idén az első két hétben elkerültek minket a világsztár telivérek.

Első nap, január 3-án Saeed bin Suroor és Christophe Soumillon tudtak egyedül duplázni, mindketten közös lóval; míg a tegnapi versenynapon olyan meglepetések kapták fel a fejüket, hogy a „házigazda” Godolphin csak egy nyerőt vezethetett vissza.

Múlt héten az 1000 Guineas-nek, míg ezen a héten a 2000 Guineas-nek futották le az előkészítő futamait – utóbbiban igen magabiztos győzelem született a nyitóképen is látható Walking Thunder által. A tegnapi meydani krónika az Al Maktoum Challenge első fordulóját is elhozta nekünk, ahol már szinte zavaróan fölényes diadalt aratott a hétéves North America.

A sivatag jövő heti műsorában a kancák patinás Cape Verdi-je lesz terítéken. A versenynapot élőben, HD adásban közvetíti a Dubai Racing.

Kép: Meydan Racing twitter