Újra nézők előtt

Mi is megírtuk, hogy a St Leger meeting első napjára még beengedték a nézőket Doncasterben, de a hátralévő háromra már nem, az emelkedő fertőzésszám miatt.

Nos, végre pozitív hírek érkeztek ezzel kapcsolatosan, mert Hongkongban, ahol egyébként már a vírus harmadik hulláma van jelen, vasárnap visszatérhettek a nézők Sha Tin lelátóira. Előzetesen négy napot jelöltek meg a rajongók számára, a mindenütt előírt biztonsági protokollok betartásával, azaz ez a négy „teszt-nap” fog dönteni, hogy a nézők véglegesen hódolhatnak-e a helyszínen kedvenc időtöltésüknek.

A Hong Kong Jockey Club nem határozott meg létszám korlátozást. A világszerte elfogadott előírásokat (testhőmérséklet ellenőrzés, távolságtartás és maszkviselés) viszont mindenkinek be kell tartani és a nyitónap alapján úgy látszik, nem is volt gond, bár nem sokan voltak a tribünökön. A vasárnapi szenzációt az szolgáltatta, hogy Magic Moreira mind a hat lovaglását megnyerte!

Angliában Newmarket kaphat zöld jelzést, mégpedig a ma kezdődő háromnapos meetingre. A szigetországban a doncasteri pálya hirtelen bezárása miatt igencsak mélyültek a ráncok a pályaigazgatóknál, de Newmarket biztonsági tanácsadó csoportja sikeresen meggyőzte a helyi hatóságokat arról, hogy megtették a megfelelő intézkedéseket, hogy 1000 nézőt be tudjanak engedni naponta.

A versenypálya hatalmas, túlnyomórészt szabadtéri környezet, amely több ezer embert biztonságosan el tud különíteni, nem csak azt a maximum 1000 embert, akiket egyébként szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedések mellett fogadunk.” – mondta Amy Starkey, a Jockey Club Racecourses keleti régiójának regionális igazgatója.

A többi pályán a  sikeres newmarketi “tesztelés” után engedhetik be a nézőket.

Köztudott, hogy Angliában szeptember 14-én, hétfőn életbe léptek az új kormányzati szabályok, amelyek hat emberre korlátozzák a társadalmi interakciókat.

Írországban viszont közzétették, hogy az elkövetkezendő hat hónapban nem lehet 500-nál több néző a pályákon.

Kép: Racing Post