Újra Amerika

A szeptemberi kisebb lassítás után a hétvégén ismét a tengerentúli versenyek kerülnek fókuszba.

Mivel az Egyesült Államokban jóformán minden napra jut egy Gr1, így kevésbé bírnak nagy jelentőséggel, mint ideát, ennek okán a Woodward óta külön cikket nem is szántunk az amerikai összecsapásoknak. Most azonban, hogy egy hónap van hátra a Breeders’ Cupig, a szupermeeting utolsó, egyben legfontosabb előfutamai vannak terítéken, nem mehetünk el szó nélkül a nyugati események mellett.

Tegnap a kétévesek már két csúcskategóriás összecsapással készítették elő a hangulatot a hétvégére Santa Anita Parkban, ma éjjel pedig további négy következik az ország két ellentétes szegletében.

Belmont Parkban négy black-type verseny rajtol el, köztük kettő Gr1. A Jockey Club Gold Cup-ban a BC-főfutam, a Classic aspiránsai csatáznak a helyért a Kupára, valamint nem mellesleg a 750 ezer dolláros összdíjazás minél nagyobb részéért. A 2000 méter homokon kicsi, de annál patinásabb mezőny méri össze erejét 23:49-kor, a hároméveseket a Travers két legjobbja, Code of Honor (a képen) és Tacitus, míg az idősebbeket többek között a Woodward-nyerő Preservationist és az ugyanott helyezett Yoshida képviseli.

Előtte 20:35-kor a sprinterek vetélkedése a Vosburgh Stakes-ben (1200 méter; 300 ezer dollár), majd ugrunk Santa Anitába, ahol szintén két BC-kvótát érő Gr1-nek örülhetünk. Az Awesome Again Stakes-ben hajnali kettőkor előbbivel azonos pénzdíjért szintén a Classic-reménységek versengenek, ezúttal 1800 méteren, végezetül hajnali fél kettőkor hasonló kiírással, ám 200 méterrel hosszabb távon és gyepen a Rodeo Drive Stakes zárja a sort.

Érdemes lesz tehát sokáig fennmaradni ma este – persze aki lemarad, az hétfő reggel itt, a Racing Portalon is informálódhat az amerikai fejleményekről.

Képek: America’s Best Racing

One thought on “Újra Amerika

Comments are closed.