Újévi köszöntő

Hát ilyen még nem volt.

A szakírók általában szeretik leírni ezt a mondatot (ilyen még nem volt…), mert az legtöbbször valami különlegeset jelent.

2020-ban azonban oly sok minden változott meg az életünkben, hogy azt már szinte követni sem könnyű. Közel 10 ezer honfitársunkat vesztettük el csak a koronavírus következtében, ennél  sokkal többen lettek betegek és munkanélküliek.

Imádott sportágunk viszont a bajban is sok-sok örömet okozott számunkra. Talán az összes sportot figyelembe véve a lóversenyzés lett a No1. közöttük 2020-ban. Míg sok-sok sportág eleve csak álmodott az indulásról, míg az olimpiát eleve el kellett halasztani, addig a lóversenyzés május végétől világszerte dübörgött. Természetesen nézők nélkül,  de a sportág működött.

Nem a megszokott időben, de legalább lefutották a Kentucky Derbyt, az Epsom Derbyt vagy a Royal Ascotot.

Az  ausztrálokat még ennyire sem viselte meg a pandémiás helyzet. Az őszi (tavaszi) nagydíjaikat az eredetileg tervezetett időpontban tudták megrendezni, így a Melbourne Kupát is.

Oly sokan mondtak köszönetet az egészségügyi dolgozónak, ami természetesen helyénvaló, de mi mellettük, külön köszönetünket szeretnénk kifejezni a világszerte, a lóversenyzésben dolgozó szakembereknek, kollégáknak, akiknek áldozatos munkájuk révén szembesült a nagyközönség, miért is a lóversenyzés a világ legcsodálatosabb sportága (számunkra).

Elhagyjuk szokásos kliséinket, minthogy szeressék a lovakat és lóversenyt! Ennek nincs most itt az ideje ugyanis. Most nem kívánhatunk más Önöknek 2021-re, mint jó egészéget! Semmi sem fontosabb most ennél.

Boldog új esztendőt!