Újabb hajnali ébredés

Legutóbbi bejelentkezésünkkor elmondtuk, miért is imádjuk annyira az ausztrál versenyeket. Szerencsére most is kapunk bőven ízelítőt belőle, hiszen Rosehill Gardens két királykategóriás versenyt is tartogat a nagyérdemű számára a Tancred Meeting keretein belül.

Egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hogy az óraátállítás ilyenkor nekünk kedvez, hiszen a két Gr1-es parti közül az első, így nem 5:55-kor, hanem 6:55-kor indul magyar idő szerint.

Ismertebb nevek, nagyobb klasszisok várják a hároméves kancákat csatába hívó, 2000 méteres Vinery Stud Stakes startját. A fogadók eddig elhelyezett tétjei alapján az a szürke Harmony Rose a favorit, aki eddig mindössze öt versenyben állt starthoz. Ezekből hármat sikerrel is abszolvált, de mérföldnél hosszabbra még nem láthattuk futni. Nagyszámú tulajdonosi tábora bízik benne, hogy a Randwick Guines harmadik helyezése után jöhet az előrelépés.

Fél nyolckor vág neki a mezőny a 2400 méteres Tancred Stakesnek. Itt viszont nehezen képzelhető el komoly izgalom, mert a Sydney Cupra készülő Sir Dragonet komoly sansznak látszik. Nyilván ez a futás győzi meg vagy éppen tántorítja el a Ciaron Maher & David Eustace trénerpárost az állvamaradás kapcsán.

Unatkozni most sem fogunk az biztos!

Sajnos egy friss hírt kell közölnünk a  végén. A háromszoros Gr1 nyerő Arcadia Queen egy sajnálatos ínsérülés miatt befejezni kényszerült karrierjét.

Kép: Australian Turf Club