Topsúllyal

Soha ennyi bizonytalanság nem volt egyik sportágban sem, mint amelyet a 2020-as esztendő hozott.

A lóverseny top-országaiban lassan utolérik magukat a legfontosabb és a klasszikus versenyek tekintetében, de hogy a jövő, és elsősorban a koronavírus második hulláma mit fog hozni ez még talány számunkra.

Angliában óvatos léptekkel megpróbálták visszaengedni a nézőket a lelátóra, aminek már most, a St Leger-hétvégén tanúi lehettünk. Volna. Sajnos a szerdai napon máris bejelentették a szervezők, hogy csütörtöktől ismét zárt kapusak a versenyek.

Sokkal távolabbra pillantva Greg Carpenter, a Racing Victoria vezető hendikeppere közzé tette az idei két legfontosabb versenyük súlykiosztását.

A Melbourne Cupban, a top terhet az Epsom Derby tavalyi hősének, a képen látható Anthony Van Dyck-nak kell cipelnie indulása esetén. 58,5 kirótt súlyától másféllel marad el istállótársa, Sovereign (57 kg.)

Japan szintén 58,5 kilós topsúllyal futhat a Caulfiled Cupban, míg a hatszoros Gr1-es bajnok, Magical 58 kg-ot vihet ugyanott.

Carpenter szavai: “Az Aidan O’Brien edzette lovak kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt 18 hónapban, és ennek megfelelően hátrányos helyzetbe kerültek az idei Caulfield Kupa és a Melbourne Kupa súlykiosztáskor, de úgy véljük ennek ellenére, nagyon komoly esélyt fog képviselni minden európai induló.”

Holnap a “brit” szuperhétvége beharangozójával jelentkezünk.

Képek: justhorseracing.com.au, At The Races Twitter