Tizenötezer

Ennyien láthatják a helyszínen a futamot, amely megállít egy nemzetet.

A Victoria Racing Club (VRC) eredetileg 5,000 néző befogadására kért engedélyt a flemingtoni lóversenyünnepre, de most feljebb tolták a limitkérelmet.

Steve Rosich, a VRC vezérigazgatója elmondta: “A számok tekintetében van még min dolgozni. A kormánnyal való kapcsolattartásunk napi szinten folytatódik, és a következő hetekben szorosan együttműködünk velük. Reméljük, hogy a hónap végére véglegesíthetjük a számokat.”

Az engedélyezett keretet nagyban befolyásolja az, hogy Victoria állam lakosait sikerül-e addigra 80%-ban beoltani vagy sem. Mindenesetre a kétnapos Cox Plate fesztivált zárt kapuk mögött rendezik meg.

A klub remélte, hogy a nézőket vissza lehet fogadni a versenypályákra, amint Victoria állam eléri a 70% -os átoltottságot.” – mondta a Moonee Valley Racing Club vezérigazgatója, Michael Browell.

Megértjük azt a döntést, hogy megvárjuk a 80 százalékot, hiszen mindenkinek ez a közös érdeke. Bár csalódást okoz, hogy a járvány ismét kihatott a Cox Plate fesztiválra, de várjuk a következő Cox Plate-et, ahol a legjobb közép távú lovak versenyeznek majd.

Tegnap egyébként egyik kedvenc szaklapunkban, a TRC-ben jelent meg egy elgondolkodtató nagy írás, hogy vajh nem eltúlzott e Jamie Kah öthónapos eltiltása. A lap bölcsen nem foglal állást, de érdekes kérdéseket feszeget. Az angolul tudók ezt itt olvashatják.

Kép: ausstadiums.com