Tényleg tökéletes

A szombati nap nem csak Ausztráliában tartogatott számunkra csemegéket.

Newmarketben lefutották az általunk beharangozott Gr1-es csikófutamokat is.

Cheveley Park Stakes-ben Tenebrism-et (Caravaggio) nem a Coolmore színeiben láttuk, mert Magnier-ék csak résztulajdonosok a két futása után is makulátlan nyerőben.

Láthatják, óriási verseny volt, ahol egyértelműen fáradt a már győztesnek látszó Flotus, de Ryan Moore-nak nagyon kellett lovagolnia ezért a győzelemért.

Westerberg/Coolmore/Merribelle Stables a tulajdonosok, akik boldogan vették körbe az itt negyedik címét jegyző Aidan O’Brient.

Köszönöm Mester – mondhatta Aidan

A mének versenyét, Middle Park Stakest figyelve a hideg futkosott a hátunkon. 100 méterrel a  cél előtt nem kevesebb, mint hat telivér volt szinte egyvonalban, így a rossz minőség ellenére kötelességünknek éreztük idevágni ezt a képet az élő közvetítésből.

Kicsit korábban még nyolcan (kilencen?) szinte egyvonalban.

Minden tudósító álma egy ilyen verseny.

Hát még Christophe Soumilloné, akit Richard Fahey kért fel Perfect Power (Ardad) lovaglására  és aki a futam előtt pár perccel meglehetősen bizakodóan nyilatkozott az ITV-nek. Utána pedig ilyen boldogan vigyorgott.

A mester szavai: “Ez egy különleges nap, egy nagyon különleges lóval és egy nagyon különleges lovaglással. Mindenki láthatta amikor felgyorsult. Mozgalmas szezonja volt, de imádja ezt, bár otthon ideje nagy részében csak lustálkodik és alszik.

Kíváncsian várjuk a hősök jövőbeni szerepléseit.

Kép: AtTheRaces Twitter