Tengertől tengerig?

Kanada, rajtad a világ szeme!

Legalábbis a lósport fanatikusainak szívét, s lelkét biztosan itt kell keresni szombaton, hiszen a Woodbine versenypályán futják a hároméves, és annál idősebb telivérek számára kiírt Group 1-es besorolású, 2400 méteres klasszis erőpróbát. Az 1938 óta lefutásra kerülő Canadian International Stakes idei kiadásában 11 nagyágyú küzd majd a trófeáért.

Örömünkre az egyik európai aspiráns, Thundering Blue (Exchange Rate) nagy napja lehet október 13, ugyanis a Stockholm Cup International harmadik helyezése után a szürke learathatja a babérokat, egy még nívósabb verseny során.  David Menuisier idomítottja sokat rejtegethet a lábaiban, azonban csak a hétvége folyamán derül fény arra, hogy vajon ebben a mezőnyben megállja-e a helyét.

Spring Quality (Quality Road) is kacsingathat a trófeára, hiszen korábban a Grade 1-es kategóriájú The Sword Dancer Stakes során sikerült a dobogó legalsó fokát kibérelnie magának, viszont a szeptemberi, Belmont Parkban szerzett eredménye korántsem annyira biztató, mint azt várnánk tőle.

Desert Encounter -t (Halling) sem kell félteni a névtelenségtől, hiszen nemegyszer megfordult már Ascotban, csak hogy igazán neves példát említsünk a King George IV & Queen Elisabeth Stakes -ben mutatta meg tehetségét, most azonban északon kell bizonyítania.

81. alkalommal kerül lefutásra a győztest most 480 000 dollárral díjazó megmérettetés, melynek köszönhetően már számos nagy név él a történelemkönyvben. Köztük, csak hogy egy példát említsünk a közelmúltból Joshua Tree, akinek háromszor is sikerült behúznia a dicsőséget: 2010 – 2012 – 2013 -ban aratott nyerő szériát.

Ahogyan Kanada mottója szól  „A Mari Usque Ad Mare”, vagyis tengertől tengerig reflektorfényben áll majd a világ második legnagyobb országa, hiszen kit ne érdekelne a 2018-as Canadian International Stakes csatája? Ön talált már kedvencet?

Ha nem, ezt megteheti a kancaversenyben is, a 2000 méteres E.P Taylos Stakes-ben is, hiszen német, francia és angol tréningből induló lovaknak is szoríthatunk az észak-amerikai aspiránsok mellett.

Fotó: Racenews twitter