Startol a díjugrató szezon

Szotyori Nagy Kristóf a díjugratók elnöke adott áttekintést a Riderline-nak, a 2020-as év legnagyobb eseményeiről.

Idén hat szabadtéri és egy fedettpályás nemzetközi díjugrató versenyt rendezhet meg hazánk, ami a hazai viszonyokhoz képest tekintélyes szám:

  • Kiskunhalason több mint öt évtizedes múltja van a nemzetközi díjugrató versenyeknek, ez a szép sorozat folytatódik idén is. A Hirling József Lovaspark 2020-ban is megrendezi hagyományos május elsejei nemzetközi versenyét, ahol kiemelt pénzdíjakért, közel 60.000 euróért versengenek majd a lovasok.
  • Május végén a Nemzeti Lovardában zajlik majd a Széchenyi István Emlékverseny.
  • A második legrangosabb nemzetközi megmérettetés a júniusi bábolnai világkupa lesz, ami első ízben kapcsolódik egy európai sorozathoz: az U25 lovasok legrangosabb európai sorozata, az European Youngster Cup egyik kvalifikációs versenye lesz ez. Ezáltal még szorosabban bekapcsolódhat a magyar lovassport az európai vérkeringésbe. (És bár nem díjugratás, Szotyori Nagy Kristóf kitért arra is, hogy idén Pilisjászfalun, az Unikornis Lovardában zajlik majd az U25 korosztály díjlovas EB-je, ami szintén rendkívül rangos esemény.)
  • Idén július 10-12. között 54. alkalommal rendezik meg a Hortobágyi Lovasnapokat, ahol a programban szintén helyet kap egy nemzetközi díjugrató megmérettetés.
  • 2019-ben nagy sikert aratott Diósgyőrben a vár mellett a Lovagi Tornák terén gyönyörű környezetben megrendezett verseny. Idén augusztus 7-9. között ismét várják a helyszínre a díjugratókat és a sport kedvelőit.
  • A nemzetközi versenyek sorát a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő megmérettetés zárja november utolsó napjaiban.

A nemzetközi versenyek egyenletesen lefedik szinte az egész évet, ezekhez kellett hozzáilleszteni a versenynaptár többi részét.

A kiemelt magyar versenyekről a forrásként szolgáló riderline cikkben olvashatnak itt.

Forrás: riderline.hu, kép: Kristófcsik Rozi