Sikeres főpróba

Nem okozott gondot Enable számára a September Stakes mezőnye, de ha valami nem volt most fontos: az az eredmény.

John Gosden ki is adta a jelszót: Game on, azaz rajta! Jöhet a Love elleni összecsapás Párizsban. Nem igazán értjük a mestert, hiszen szerintünk Ghaiyyath-ot kell megvernie annak, aki el szeretné foglalni “a diadalív” trónját. Ettől függetlenül természetesen a két kanca összecsapása igazi csemege lesz, és ennek megfelelően már tegnap az ITV Racing is egy montázzsal jelentkezett kettejükről, amit facebook oldalunkon láthattak is.

A versenyről sok írnivaló nincs. A végén elrepült a páros a riválisaiktól és héthosszas győzelem kerül a krónikák lapjaira. A lefutási idő (AW felületen) 2:30.33 volt, de mivel a kanca az utolsó métereken már csak kentrézett, így ebből nehéz kiindulni. (A King George-ot 2:28.92-ben nyerte, igaz gyepen.)

Dettori ismét meghatottan fogadta kedvenc lova teljesítményét, és ahogy a képen is láthatják, térdre borult előtte.

Nem mondom, hogy megnyeri az Arc-ot, de olyan formát igazolt ma, amivel álmodhatunk a győzelemről.” – mondta az olasz.

Könnyen elképzelhető, hogy ez volt a kétszeres Arc-bajnok utolsó angliai versenye, és ezt a helyszíni nézők sajnos nem láthatták.

Szintén egy hatéves uralta a címlapokat Haydock Parkban, hiszen Dream Of Dreams a későn érők táborába tartozik, de imponáló stílusban szerezte meg pályafutása első Gr1-es győzelmét a Sprint Cupban. A Racing Post isteni igazságtételről ír, hiszen Sir Michael Stoute idomítottja már Ascotban (Diamond Jubilee) is kiváló formát igazolt és fejhosszal kapott ki attól a Hello Youmzaintől, akit most majd négy hosszal győzött le. Nálunk is ő kapta a címlapot.

A bajnok, Oisin Murphy és a Dream Ahead ivadék mögött a múlt heti hős, Hoyle Doyle érkezett, aki sokáig reménykedhetett, hogy megszerezheti pályafutása első Gr1-es trófeáját, de erre még várnia kell.

Holnap a Kentucky hétvége összefoglalójával jelentkezünk.

Kép: BloodHorse twitter