Shergar Cup 2019

Jön a hagyományos zsokévetélkedés.

Nem kérdés, hogy az angolok zseniálisak, ha a lóversenyzésről van szó. Az európai legfontosabb versenyek augusztusban leginkább Deauville-ban kerülnek megrendezésre, így ők gondolva egy merészet augusztus második szombatjára – azaz a Glorious Goodwood és az Ebor Festival közé iktatva – írták ki a zsokévetélkedést, amely idén már 19. alkalommal kerül megrendezésre. (2000-ben indult és azért nem a 20. jön, mert 2005-ben nem volt Shergar Cup.) Nem is nagyon kockáztatták a  bukás lehetőségét, hiszen manapság több mint 30 ezren szoktak kilátogatni a királyi pályára.

Íme a kapitányok:

Nézzük a csapatokat:

Europe: Filip Minarik (Captain – GER), Gerald Mosse (FRA), Adrie de Vries (NL)

Great Britain & Ireland: Tadhg O’Shea (C), Danny Tudhope, Jamie Spencer

The Girls: Hayley Turner (C – GB), Nanako Fujita (JAP), Jamie Kah (AUS)

Rest of the World: Yuga Kawada (C – JAP), Vincent Chak-Yiu Ho (CHI), Mark Zahra (AUS)

Gondolom senkit nem kell bemutatni, még a kínai és japán lovast sem, de Nanako-ról azért engedjenek meg egy gondolatot. Már régóta követjük Twitter oldalát, és valami egészen elképesztő népszerűségnek örvend hazájában, a nemrégiben vb-t nyerő hölgy. Több mint 60 győzelme van egy olyan országban, ahol klasszis lovasok versenyeznek nap mint nap.

A lebonyolítás pofonegyszerű: Mindenki öt futamban lovagol a hatból (amelyeknek összdíjazása 60 ezer font, azaz 360 ezer). Az első öt helyezett kap pontot (15, 10, 7, 5, és 3) amely egyrészről a csapat pontjaihoz adódik, másrészről hagyományosan egyéni bajnokot (Silver Saddle) is avatnak.

A címvédők: a hölgyek csapata és Hayley Turner!

Az első futam 14:05-kor kezdődik és a küzdelmeket az ITV 4 csatornán láthatjuk kiváló tálalásban.

Jó szórakozást!

Képek: GBR twitter,  Ascot Racecourse Twitter