Sejtettük

Erre tippelni mertünk volna…

Egyre gyanúsabb volt, hogy a Godolphin legfénylőbb csillagát, a világ pillanatnyilag legmagasabbra értékelt versenylovát nem láttuk, sem Párizsban, sem az ascoti Bajnokok Napján.

Nos, hétfőn bejelentették, hogy (a nyitóképen látható) Ghaiyyath-ot tárt kariokkal várja a Darley Kildangan Studja.

Dubawi egyik legsikeresebb utódja, a Grosser Preis von Baden elképesztő győzelme után vált világhírűvé. Ezt követően kikapott ugyan Enable-től, de a Juddmonte International-ben Magical, Lord North, és Kameko hármasát olyan imponálóan utasította maga mögé, hogy ez a világranglista tetejére repítette.

 

 

Trénere, Charlie Appleby így beszélt róla: “Ghaiyyath fantasztikus karriert futott be, 13 versenyéből kilencet megnyerve. Elképesztő utazási sebességét és könyörtelen vágtázási stílusát öröm volt nézni, és mint már korábban mondtam, idén a topra ért. Fizikailag és mentálisan egyaránt. Nyilvánvalóan csalódás, hogy nem vittem a Tenyésztők Kupájára, de a hosszú évad erőfeszítései, amelyek januárban kezdődtek Dubajban, kezdtek megmutatkozni, így megszületett a döntés a nyugdíjazásáról. Kiemelkedő része volt a Moulton Paddocks csapatának és tudom, hogy számos, legfelső szintű sikere nagy örömet okozott Őfelségének, Mohammed sejknek.” – zárta sorait Appleby.

Charlie Hills viszont azt erősítette meg, hogy (a szintén sem Párizsban, sem Ascotban nem látott) Battaash nem fut a Breeders’ Cupon sem. Az univerzum leggyorsabb sprintere kapcsán így beszélt mestere: „Beszéltünk Hamdan sejkkel, és bár nagyon tiszteltük a Tenyésztők Kupáját és azt amit tettek, de magasan kvalifikálva fejezi be az évet és biztonságban akarjuk tudni, gondolva a következő évadra, amelyet már nagyon várunk. Nem tudjuk előre milyen lesz a talaj Amerikában. Tudom, hogy pillanatnyilag gyors, de ez nagyon hamar megváltozhat. Biztos vagyok benne, hogy ő mindet jól kezelné, de nem kockáztatunk, a jövőre is gondolunk már. Kár, de mindig van más alkalom.

Clive Cox idomítottja a szépséges (itt a képen látható) Golden Horde sérülés miatt fejezi be karrierjét, míg a Prix de l’Abbaye  nyerő Wooded-et várja a Haras de Bouquetot.

Kép: Champion Series Twitter