Royal Ascot 2021

Ki ne tudná? Ma kezdődik az ötnapos mámor!

A Royal Ascotot egyszerűen lehetetlen beharangozni. Nem csak számunkra, akik már 12. éve írunk róla folyamatosan, hanem a nálunk sokkal tapasztaltabb zsurnalisztáknak is.

Ahogy a Dakar-rali, a Wimbledoni teniszbajnokság, vagy az NBA nagydöntő hónapokkal előre be van írva  a rajongók naptárába, ugyanez igaz erre a meetingre is.

Sehol másutt nincs arra példa, hogy öt egymást követő napon, ilyen komoly versenyeket rendezzenek éppen ezért ez a sorozat  talán csak az olimpiához hasonlítható.

Az angolok ráadásul nem is finomkodnak. Nem a végére hagyják a főfogásokat, hanem már az első négy futamból három királykategóriás lesz, így nehogy elmulasszák a 15:30-as kezdést, amikor is a Queen Anne Stakesben máris a világranglista vezető Palace Pier-ben gyönyörködhetnek, akit elsősorban a  Ballydoyle duó, nevezetesen Order of Australia és Lope Y Ferndandez próbál meg legyűrni.

16:40-kor a világ leggyorsabb telivérét, Battaasht láthatjuk a King’s Stand Stakesben, míg 17:20-kor a St James’s Palace Stakesben megmondhatatlan, hogy Poetic Flare, Mostahdaf, Highland Avenue, Battleground és Lucky Vega ötöséből ki kerül ki győztesként.

A pályára összesen 12 000 nézőt engednek be, de ahogy az már hagyomány, minden meetinget a királyi fogatok érkezése nyit majd meg, érdemes lesz tehát időben a monitorok elé helyezkedni a behűtött italokkal. Mind az öt napon 7  futam kerül a programba. Kezdés mindig fél négykor!

Esténként egy összegzéssel jelentkezünk sok-sok képpel, de ma este ez vélhetően csak későn fog felkerülni oldalunkra, hiszen mi is ott leszünk a Puskás Arénában, hogy támogassuk a magyar válogatottat az Euro2020 debütálásán Portugália ellenében.

Jó szórakozást! Hajrá magyarok! Hajrá lóverseny!

kép: www.insidersport.com