Repkedő milliók

Ígéretes párosítások.

Keeneland September Yearling Saleről érkező számadatok uralták a héten a világsajtót, hiszen két csikó is másfél millió dolláron felül cserélt gazdát. Ráadásul teljes testvérek.

Triple Crown győztes Justify és a Gr1-es bajnok, City Of Light két csikóját 1,7 és 1,55 millió dolláros áron ütöttek le. Előbbi a képen.

Előbbit a Woodford Racing, a Talla Racing és a West Point Thoroughbreds, míg utóbbit a Talla Racing és a West Point vásárolta meg.

Hogy olvasóink be tudják lőni nagyjából az árakat: a szerdai napon 112 yearlinget értékesítettek 52,3 millió dollárért, ami $435,683-os átlagárat jelent. Ugyanezen a napon kelt el egy Quality Road-Catch The Moon származású csikó (nem mellesleg Midnight Bourbon féltestvére) 1,6 millió dollárért, akiért szintén a  Woodford Racing és a West Point Thoroughbreds fizette a számlát és Shug McGaugheyhez kerül idomításba.

Zenyatta első csikója, Cozmic One pedig csatlakozott, a Kentucky National Horse Show-hoz. A TAKE2 Thoroughbred League tagja lett. Ez egy kiváló kezdeményezés, ami a nyugdíjazott telivérek számára kínál egy második karriert. Cozmic One a az augusztus 30-án kezdődött szezonban a Thoroughbred Jumper Division-ban fog versenyezni szeptember 22 és 26 között. Az első 5 hely valamelyikén kell végezni ahhoz, hogy a szeptember huszonhatodikai nagydöntőbe jusson, amelynek összdíjazása 20.000 dollár.

Annak ellenére, hogy anyja sikereit nem tudta megközelíteni a Bernardini mén, az USA-ban óriási rajongótáborral rendelkezik, de ez gyakorlatilag elmondható az összes Zenyatta utódra.

Kép: @keenelandsales Twitter