A százados

Elképesztő lóversenyhétvégén vagyunk túl. Az Arc meeting mellett 4-4 Gr1-es futamot rendeztek Ausztráliában és az USA-ban is.
Most az ötödik kontinensre kalandozzuk el Önöket.

Akik olvasták beharangozónkat tudják, hogy a flemingtoni összecsapást vártuk leginkább, hiszen a Verry Elleegant és Incentisive összecsapása igazi csemegét ígért a Turnbull Stakesben (Gr1, 2000 méter).

Utóbbiról a Racenet azt írja ő az a ló, akiről mostanság Ausztráliában a legtöbb szó esik, pedig riválisa, a kanca 10. Gr1-es győzelmére készült. Ahogy a tweetben is láthatják egy új Gr1-es csillag születésének lehettünk szemtanúi, aki nem csak a szuperkancát, hanem a teljes mezőnyt maga mögé utasította. A továbbra is veretlen csillag ezzel „visszahelyezte” Peter Moodyt a nemzetközi lóversenyzés körforgásába.

Sok bátorságot mutatott ma, de ő egy kőkemény ló. Félelmetesen bátor volt.„ – mondta a tar tréner.

Jöhet a Caulfield Cup, amit így értelemszerűen kétkilós büntetéssel várhat majd a friss bajnok.  Verry Elleegant negyedik. “Úgy éreztem most nem gyorsult olyan jól, ahogy ő tud.” – mondta a lovas, Damian Lane.

A randwicki három összecsapásban a zsokék kerültek fókuszba, hiszen a még mindig szemtelenül fiatal, Regan Bayliss előbb a mérföldes Flight Stakest nyerte Never Been Kissed (Tivaci), majd az Epsom Handicap-et Privat Eye (Al Maher) nyergében.

A Gr1-es dupla azért nem mindennapi sportágunkban. Előbbi sikere az év egyik bombamegleptése, hiszen 40/1-hez adott tétosztalékkal kínálták a bukik a futam előtt.

Montefilia (Kermadec) győzelem a klasszikus derbytávra kiírt Metropolitan Handicapben Hugh Bowman 100. Gr1-es sikerét jelentette. Gratulálunk!

Kép: Just Horse Racing