Pignon 4x

A tavalyi fellépése óta– telefonon és levélben – nagyon sokan érdeklődnek Jean-Francois Pignonról és műsoráról.

Az első jó hír: a nagy érdeklődés ismét elhozza őt és a tervek szerint négyszer lép fel az Arénában.

Elegancia, költészet, érzelem és humor – általános vélemény szerint kijelenthető, hogy az utolérhetetlen francia zseni volt az elmúlt évi Világkupa kiemelkedő közönség-kedvenc személyisége.

Hitvallása /és a mienk is/: „Szeretni kell a lovat. Ha az megvan, akkor sok minden magától működik.” Majd hozzátette: „Szeretetteljes következetesség, érzelmi kötődés. Rengeteg munka. És végül a ló értse meg, mit kérünk tőle, fogadja el az embert, ám eközben a ló – maradjon ló”. Mindezt szabadidomításban: kötőfék, kantár és nyereg nélkül teszi és éri el.

Világszenzáció!

Kamasz-korában inkább csak gondolataiban foglalkozott a sportokkal. A foci és a futás érdekelte. Egészen addig, míg egy új jövevény fenekestül fel nem forgatta az életét. Apja,  André vett egy kancacsikót fiának. Gazelle-nek nevezték el. Szinte azonnal kivételes kapcsolat alakult ki a fiú és az egyéves csikó között.; Jean-Francois ezzel a lókiképzés természetes útjára lépett. Évekkel később testvérével létrehozott egy lovas akrobata vállalkozást. A „Tell Vilmos” című film több epizódjában is szerepeltek lovasként.

1991-ben „Cheval Passion” címmel első alkalommal nagy sikerrel mutatott be Avignon-ban egy olyan programot, amelyben a lovain semmilyen szerszám nem volt.

Aztán a testvérek útja külön vált, J. F. Pignon egyszemélyes – sok lóval tartott – bemutatói egyre népszerűbbé váltak.

1993 óta főképp külföldön bemutatózik. Pályafutása során közel húsz ország világvárosában lépett fel. A legnagyobb lovas eseményekre kap meghívást. Equitanan, a világ egyik legrangosabb nemzetközi lovas vásárán visszatérő vendég.

Előadásait mindenekelőtt lovaira szabja, közben szinte elképzelhetetlen szintű bizalom épül fel ló és ember között.

Az utóbbi években arra is vállalkozik, hogy tudását megossza másokkal, bemutassa képzési módszerét a világ minden tájáról érkező lelkes tanítványainak.

Előadást tartott például „Le Pardon” címmel. Ezt a lovas musicalt francia musical színészek és nyolc zenész közreműködésével 2007/2008-ban a Le Pardon turnén már több mint 100.000 ember látta.

Jean-Francois Pignon és szabadon dolgozó lovai ismét – és tegyük hozzá: közkívánatra – bemutatkoznak az Arénában. Biztos sikerre számíthatnak!

lovasvilagkupa.hu