Párizs után Melbourne

Túl vagyunk az európai szuperhétvégén, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Telivér Világbajnokságig, vagy az angol Bajnokok Napjáig Ausztráliára figyel majd a galoppvilág.

Ott tavaszra fordulva sorra jönnek a hatalmas presztízsű, magas díjazású futamok. Most szombaton rögtön négy Caulfiledból, aztán egy hét múlva jöhet a Caulfield Cup.

A négyből kettő a háromévesek számára áll nyitva.

A Caulfield Guineas-ben annak a Trent Busuttin-Natalie Young trénerpárosnak az idomítottja a másodfavorit, akiket éppen múltheti győzelmük után méltattunk. Most Lord Kanaloa fia, Tagaloa várja istállójukból a startot Craig Williams-szel.

Nagyon boldog vagyok, szombaton szép munkát végzett, kedden pedig Craig jön, hogy vágtázzon vele és remélhetőleg elvégezze az utolsó simítást is.” – mondta Young. És, hogy ki képviseli a legjobb esélyt? A Golden Rose nyerő, Ole Kirk, Hugh Bowmannal.

A két zsoké nagy napot zárhat ugyanis, a Thousand Guineas-ben ők lovagolják a két legesélyesebb kancát, Hungry Heart-ot és Instant Celebrity-t. Utóbbi teljes karrierjében, előbbi ebben a szezonban még veretlen, és mivel ez lesz az első találkozásuk, hatalmas versenyre számítunk.

Caulfield Stakesben viszont nem, hiszen az ország egyik legjobbját, a sorozatnyerő, vagy hogy nagyon pontosak legyünk az utolsó négy versenyéből győzelmei mellett mindössze egy második helyezést szerző Russian Camelot-ot is ott láthatjuk a startgépben. Nálunk pedig a  nyitóképen.

Toorak Handicap előzetesen ennek éppen az ellenkezője várható, hiszen három közel azonos esélyű telivér már most izgatottá teszi az öreg turf-rókákat. Junipal, I Am Superman és Superstorm között még a fogadók sem igazán tudnak dönteni. Nem csoda, még ők sem találkoztak a pályán, így kijelenthető: a négy Gr1-es versenyből talán csak egyetlen egy előre lefutott, ha egyáltalán…

Ide kapcsolódó hír, hogy a múlt heti események után a Ballydoyle lovait azonnal vizsgálatnak vetették alá, de az eredményekre még várni kell, vélhetően a hétvégéig. Az Arc hőse, Sottsass tenyésztésbe kerül, míg Fancy Blue sérülés miatt fejezi be idejekorán karrierjét.

Kép: @justhorseracing Twitter