Odaát is akcióban

Nem sokkal az ausztrál és dubaji események után lefutották a Florida Derby-t is.

Kiemelt verseny hiányában régóta nem foglalkoztunk amerikai lóversennyel a Racing Portalon, ami viszont nem jelenti azt, hogy ne történt volna semmi a tengerentúlon. A háromévesek már javában futják a Kentucky Derby pontgyűjtő felkészítőit, és bár a január-februári Gr3-asok még nem rengették meg a világot, immáron alig több mint egy hónap van hátra a rózsák futamáig.

Ami azt jelenti, hogy sorjában elrajtolnak az utolsó, legnagyobb előfutamok: Santa Anita Derby, Arkansas Derby, Blue Grass és még sorolhatnánk. Az első százpontos a szakmai szempontból kevésbé Louisiana Derby volt huszadikán, szombaton pedig a most már Curlin nevét is viseől Florida Derby rajtolt el.

Azt persze nem mondhatjuk, hogy különösebben izgalmas lett volna a befutó, be kell érnünk kisebb meglepetésekkel a sorrendet illetően. Claude McGaughey szuperfavoritja, Greatest Honour fakó harmadik, második helyre pedig a 12,1-szeres pénzt érő Soup And Sandwich szaladt fel, de ő sem nehezítette meg Known Agenda dolgát különösebben.

Curlin fia nem kiugró teljesítménnyel, de magabiztosan galoppozott be a célba Irad Ortizzal a célba, ezzel hatodik Florida Derby-trófeáját szállítva az állam tréner-fejedelmének, Todd Pletchernek.

Úgy tűnik, az utolsó pillanatban mégis érdekes lesz a Kentucky Derby az idomárnak; az eddigi felkészítők során nem akadt kiemelkedő Derby-reménysége, Known Agendának azonban láthatóan megy az időzítés. Eddig mindössze két kis sikert és egy Gr2-helyezést tudhatott magáénak, most harmadik a pontlistán.

“Ma megváltotta a jegyét” – mondta Pletcher. “Egy izgalmas dolog vele kapcsolatban, hogy mindig is éreztük, a táv neki nem lesz probléma. Egy és egy negyed mérföld biztosan bele fog férni.”

Hogy jól érzi-e, majd május elején kiderül, az azonban már nem kérdés, hogy Known Agenda ott lehet a mezőnyben – és nem is rossz eséllyel.

Kép: Xpressbet twitter

One thought on “Odaát is akcióban

Comments are closed.