Nyitány

Nézők előtt, szenzációs versenyekkel kezdődött meg az idei Royal Ascot.

Új hősök születtek a Royal Ascot 2021. évi nyitónapján. Ha mindez önmagában nem lenne elég: a King’s Stand Stakes (Gr 1) volt a bombameglepetés, amikor is Oxted (Mayson) nyert a fiatal Cieren Fallon keze alatt, az általunk legnagyobb számnak várt Battaash pedig nem egyszerűen kikapott, hanem csupán negyedik lett a repülőgépek mezőnyében.

A csúcstalálkozóhoz abszolút mértékben méltó nyitófutamon, vagyis a Queen Anne Stakes megmérettetésén (Gr 1) a világ legmagasabbra értékelt lova, Palace Pier (Kingman) magabiztos győzelmet aratott a világhírű Frankie Dettorival, ezáltal az apa-fiú párosnak, John és Thady Gosden csapatának új győzelmet szállítva.

A nap legnagyobb szenzációját azonban a St. James’s Palace Stakesben (Gr 1) láthattuk, ahol a hároméves Poetic Flare (Dawn Approach), a 2000 Guineas  nyerője elképesztő négy és egy negyed hosszal fantasztikus diadalt aratott Kevin Manningel, így az ír trénerlegenda, Jim Bolger is újabb trófeával büszkélkedhet.

Ilyen impresszív győzelmet nem csak Ascotban látni ritkán, pedig a nyerő meglehetősen mozgalmas tavaszon van túl. Nézzék:

Holnap három Group 2-es összecsapás mellett a Prince Of Wales’s Stakesben tér vissza a négyszeres Gr1 nyerő, Királynő, Love is. Ne feledjék: start 15:30-kor!

Kép: twitter @RacingPost, @BloodHorse