Nincs tovább

A 22 zsinórban aratott győzelme után befejezi karrierjét Rapid Redux.

A szerény díjazású versenyekben induló nagyszerű telivér több rekordot is átírt. Ő lett az a versenyló, aki az újkori lóversenytörténelemben a legtöbb győzelmet aratta megszakítás nélkül, és szintén ő lett az a rekordbajnok, aki egy naptári évben a legtöbb alkalommal vonult le győztesként a pályáról. A Special Eclipse Awards nyertes herélt még mindig fitt, és akár versenyezni is tudna, de a tulajdonosai nem akarnak kockáztatni, nem szeretnék, ha megszakadna a győzelmi sőzériája. Nyugdíjas éveit a Kentucky Horse Park-ban tölti majd Lexingtonban. A Racing Portal szerkesztősége nevében hosszú boldog életet kívánunk neki.

  

Rapid Redux kapja az idei Special Eclipse Awardot, és ő az idei Secretariat Vox Populi díjazottja is.

 

 Zenyatta tavalyi díja

Radip Redux a második a kitüntetettek sorában, ugyanis tavaly Zenyatta kapta meg ezt a kitüntetést.

Penny Chenery, a díj alapítója így nyilatkozott erről:  „A telivérek versenyeztetésben a cél a versenyek megnyerése. Minden versenyben, nem számít, hogy mennyi pénzt kap a győztes, mekkora a versenytáv, vagy a pálya felülete, nyer egy ló. És ez az, amit mi mind megpróbálunk megtenni a saját istállónkkal- versenyeket nyerni, hogy a takarmány ki legyen fizetve és a költségei is annak, hogy továbbra is felszínen maradjunk. Több ezer versenyt tartanak Amerikában évente minden kategóriában, amiket lovak százai nyernek meg, de csak ritkán nyeri ugyanaz a ló. Szóval az, hogy egy ló 19 alkalommal veri meg a mezőnyét egy év alatt, az hihetetlenül rendkívüli. Ezért tüntetjük ki ma Rapid Reduxot.”

A sárga herélt a szavazáson Goldikovát, Havre de Grace-t és Uncle Mo-t utasította maga mögé a voksok 39 százalékának begyűjtésével.

A díjat január 15-én adják át a Santa Anita Parkban Robert Cole-nak, a ló tulajdonosának, illetve David Wells-nek, az idomárjának.