Negyedik nap

Oisin Murphy furcsa délutánja.

Szerencsére a versenyek el tudtak indulni hiszen délben még olyan heves esőzés áztatta a pályát, hogy vizsgálatot rendeltek el azt illetően, hogy megkezdődhet-e a nap.

Az első futam alatt nem is esett, így azt konstatálhattuk, hogy David Probert idomítottja, Sandrine (Bobby’s Kitten) Ascot emelkedőihez sőt a gyephez is kiválóan alkalmazkodott így két futása után is veretlen.

Itt is megható interjúnak lehettünk tanúi a befutás után, hiszen a tenyésztő, Miss K Rausing máig nem adta el a kezei között született csikót, így az most az ő színeit vitte sikerre és nem mellesleg keresett 38 és fél ezer fontot.

This filly, everything on her catalogue page from top to bottom, we have bred at Lanwades Stud.” – mondta.

A King Edward VII Stakes-ben realizálta esélyeit a favorit, Alenquer (Adlerflug) így a Haggas Team már második sikerét ünnepelhette az idei meetingen.

A Gr1-es Commonwealth Cup-ra (1200 m) ismét eleredt az eső. A futam egy japán-amerikai vetélkedéssé vált, hiszen az utolsó métereken Dragon Symbol és Campanelle (Kodiac) parádés és emlékezetes küzdelmet produkált. “A jenkik” állandó ascoti képviselőjének, Wesley Wardnak most nem jött össze a győzelem, hiszen lova  szoros második, így a meglehetősen fiatal angol mester, Archie Watson nyilatkozhatott boldogabban a befutás után.

Illetve ezt hittük, hozzávetőleg 10 percig. A futam után ugyanis Dettorit és Murphyt szobára invitálták a stewardok, és az eredményt megváltoztatták. (Érdekes volt a két, fel-alá járkáló meglehetősen ideges trénert figyelemmel kísérni addig is, de a nap legszebb jelente volt, amikor a módosított eredmény után összeölelkeztek.)

És, hogy miért volt ez japán-amerikai csata? Mert a pályán győztes telivér  Yoshiro Kubota úr tulajdonában áll, míg a hivatalos bajnok a Stonestreet világszerte ismert sárga-vörös színeit viselte.

Murpyhtől egy Gr1-es trófeát elvettek tehát a versenybírák, de ő nem sokat búslakodott emiatt, hiszen a következő Gr1-es futamot máris megnyerte, pedig lova a kikentrénél ledobta és elszaladt. Alcohol Free (No Nay Never) Andrew Balding idomítottja, aki pénteken két győztest is visszavezethetett. Az 1000 Guineas nyerője, Mother Earth, Snow Lantern mögött harmadik.

Alcohol Free apja, No Nay Never (2013) szintén Royal Ascot nyerő.

Holnap jön a zárónap. Szeressék a lovakat és a lóversenyt!

Nyitókép: Campanelle – @RacingTV Twitter