Ne csináld!

Az intelmek ellenére a Joseph Parr új vizekre evez és szombaton már a debütálásán is túl lesz.

Ha ez a név nem mond Önöknek sokat, ne lepődjenek meg, hiszen a 32 éves fiatalember a newmarketi doyen, Alan Bailey (80) unokája, aki a nagypapa intelmei ellenére megkezdi tréneri pályafutását. Az új arc a Hamilton Road-on üzemelteti majd istállóját és megkapta az engedélyt, hogy beindítsa vállalkozását a Frankland Lodge-ban.

Alan azt tanácsolta nekem, hogy ne kezdjek bele, hiszen manapság ez nagyon nehéz kenyér, de mivel mindig is arra törekedtem, hogy tréner legyek, így úgy érzem, most jó úton haladok. Múlt csütörtökön megkaptam az engedélyem és nagyon remélem, hogy szombaton máris sikeres lehetek Come On Bear-el, aki nagyapám utolsó futója volt. Először neki dolgoztam, majd az egyetem után Ed Dunloptól tanultam, mielőtt visszatértem volna a Cavendish Stablesbe. Igaz, a Cavendish már eladásra került, de úgy érzem, nagyszerű helyen vagyok Frankland Lodge-ban. Remek lovaim vannak, köztük öt kétéves, amelyekből kettő korainak is tűnik.”

A nagypapa 40 éves karrier és több mint 600 győzelem után a múlt hónapban vonult nyugdíjba. Legnagyobb sikere két győzelem a Chester Cupban (Old Hubert (1988), Silence In Court (1998) ).

Sok sikert kívánunk az ifjú titánnak!

Kép és forrás: Racing Post