Nancho törölve

Ausztrália az Arc weekenden is figyelmet kér, hiszen nem kevesebb, mint négy Gr1-es versenyben futnak a legjobb talpon lévő telivérek az ötödik kontinensen.

Flemingtonban (Victoria Állam) a Turnbull Stakes (Gr1, 2000 m) megrendezése mellett, ezen a napon emlékeznek majd Bart Cummingsra is a róla elnevezett 2520 méteres Gr3-as versennyel.

A fő attrakciót Royal Randwick (Új-Dél-Wales Állam) fogja szolgáltatni, hiszen a másik három királykategóriás ütközetet náluk rendezik.

A legfontosabbal kezdjük: Nancho neve már nincs ott a Gr1-es, mérföldes Epsom Handicap (8:05) indulóinak listáján, amin, valljuk meg őszintén nem lepődhetünk meg legutóbbi gyenge eredménye után. Sőt már a Melbourne Cup nevezését is törölték. A Winx Stakes bajnoka, a nyitóképen látható Mo’unga a favorit.

A Metropolitan Handicap (8:45-kor), a klasszikus derbytávon várja a hároméves és idősebb aspiránsokat, míg a mérföldes Flight Stakes (7:25) csak a hároméves kancákat szólítja startgépbe. Utóbbiban Startantes iránt – múlt heti Golden Rose hatodik helyezés ellenére – akkora a bizalom, hogy busás, 22.000 dolláros utónevezési díj kicsengetésével került a futamba. Azonban az 1,5 millió dolláros versenyben még az ötödik díj is 35.000, így a befektetés vélhetően hamar meg fog térülni. A Racenet 3. helyre tippeli Mallory és Von Trapp mögé.

Randwick “erőfölénye” ellenére a nap legnagyobb csatájára, Flemingtonban számítunk: Verry Elleegant vs. Incentivise összecsapásával hatalmas terjedelemben foglalkozik a sajtó és mi is kíváncsian várjuk. Start: 7:45.

Jó móka lesz!

Kép: Just Horse Racing Twitter

One thought on “Nancho törölve

Comments are closed.