Nagykövet

A jövő héten ünneplünk.

Holnap ugyan még az ausztrál nagyversenyek beszámolójával jelentkezünk, de a hét további részében ünneplünk. A képzeletbeli kalapunkat emeljük azon személy előtt, aki ma, 2019 szeptemberében egyértelműen a lóversenyzés világkövete.

Bizony. Kétség sem férhet, hozzá, hogy nincs ma népszerűbb alakja imádott sportágunknak, egyik földrészen sem. A zsoké, akit még doppingügye sem tudott lelökni az Olümposzról. Meg sem rengette, hogy szakított a világ talán második legnagyobb lóverseny-birodalmával. A zsoké, akit mindenki kedvenc lovának hátán szeretne tudni, aki 49 évesen is folyamatosan felveszi, az akár tőle 20 évvel fiatalabbak által elé vetett kesztyűt.

A hívő, ötgyermekes családapát, aki ha éppen nem a gyermekeit puszilgatja, kiválóan elboldogul a konyhában is. Sőt ha gondolnák ha nem, lakásában saját DJ pultja van. A futball imádót, aki itáliai gyökerei ellenére a Juventus FC mellett az Arsenal FC lelkes szurkolója és támogatója is.

A jövő héten tehát ünneplünk. Hogy miért éppen most? Mert 23 évvel ezelőtt ezen a héten történt meg az a csoda, amelyet soha senki nem fog tudni megismételni.

Keddtől fókuszban az élő legenda, Stetchworth leghíresebb lakosa, a “A Brit Birodalom rendje” kitüntetést is birtokló Lanfranco Dettori.

Tartsanak velünk az ünneplésben.