Megvannak a számok

A Racing Victoria kedden ismertette a Caulfield és Melbourne kupák indulóira kirótt terheket.

Az október 16-án megrendezésre kerülő Caulfield Cupra 109 telivért neveztek. Értelemszerűen a nagyágyúk viszik a topsúlyokat. A hatéves Sir Dragonet 58, a címvédő, szintén hatéves szuperkanca, Verry Elleegant 57,5, míg a legfőbb európai aspiráns, – a csütörtökön már az utazása előtti kötelező  karanténba vonuló –  Spanish Mission 57 kilóval futhat majd.

Peter Moody legújabb szupersztárja, Incentivise (5 éves herélt, 55,5 kg) legújabb győzelme után uralta az ausztrál sajtót. Nem meglepő, hiszen hét versenyt nyert zsinórban, és legutóbb már Gr1-es szinten, így komoly esélyesként kell számolni vele. Greg Carpenter a hendikepperek nagyhatalmú főnöke elmondta, hogy 53,5 kilót rótt volna ki rá, ha nem győzött volna szombaton, de így… A Sportsbet szerint mindkét kupa első számú favoritja.

124-en állnak még a Melbourne Cup előtt, ahol két európai idomítás a leginkább büntetett. Mégpedig az Ír St. Leger első két helyezettje, Sonnyboyliston (58 kg) és a címvédő Twilight Payment (58 kg). Mögöttük jön két Maher & Eustace idomítás Sir Dragonet (57,5 kg) és Gold Trip (57 kg). Ugyancsak 57 kilót cipelne Spanish Mission és Verry Elleegant is.

Nancho neve mellett mindkét futamnál 53,5 kiló áll. Őt október 2-án láthatjuk legközelebb, a mérföldes, Gr1-es Epsom Handicapben.

Kép: BloodHorse Twitter