Meglepetés Hanshinban

Mindössze a tizedik sansznak vélt Akai Ito történelmi győzelmet aratott Queen Elizabeth II Cupban.

Egész pontosan apjának, Kizunának történelmi siker ez, hiszen a nagy bajnok első apaméni Gr1-es címét jelenti. Lányának győzelme azért volt meglepetés, mert a jó eredményekkel eddig bőven adós maradt. Legutóbb például Gr2-ben volt hetedik, igaz 1800 méterre.

A négyéves kancával kiváló pozícióban helyezkedett zsokéja, és amikor az megindította ő elég bátor volt, hogy kívülről támadjon. A távoszlopnál szép ritmusban lépett el a favorit, Lei Papale mellett és onnantól győzelméhez nem férhetett kétség.

A legutolsó tréningjében kissé feszültnek éreztem így most engedtem saját ritmusában versenyezni. Bár nem volt zavartalan a startkapu elhagyása, de ennek ellenére jó pozícióban voltunk. Igaz a vártnál korábban kerültünk élre, de innen jött az én igaz feladatom: noszogatni, hogy ne lassítson.” – mondta a nyolcadik Gr1-es trófeáját nyerő Hideaki Miyuki zsoké. A felkészítésért felelős Kazuya Nakatake mesternek ez volt a harmadik Gr1-es kupája.

A versenyek japánban még mindig csak korlátozott létszám előtt látogathatóak. Ezt például 5.909-en látták a helyszínen, de a fogadási forgalom ennek ellenére is horribilis, 24,812,341,300 jen, azaz 69 milliárd forint volt.

Kép: JRA