Megkönnyebbült a nagyfőnök

A Thorougbred Racing Commentary megszólaltatta a Hong Kong Jockey Club első emberét.
Winfried Engelbrecht-Bresges vezérigazgató meglehetősen megkönnyebbült (december 8-án) vasárnap este, miután egy rendkívül nehéz, de termékeny hetet zárt le csapatával.

A hónapok óta tartó feszültség ellenére, amely tüntetésekben bontakozott ki, a hongkongi lóverseny lenyűgöző eredményekkel zárt Sha Tin-ben a nemzetközi versenyek megrendezésével, amely az év legnagyobb találkozója ott.

A német születésű Winfried Engelbrecht-Bresges – korábban a German Jockey Club elnöke – az IFHA alelnöke, egyben az ARF (Ázsiai Verseny Szövetség) elnöke interjút adott egyik kedvenc szaklapunknak, a TRC Globalnak, amit tisztelettel közvetítünk olvasóinknak.

 

Ki volt számodra a legfontosabb alak a lóverseny történelmében?
WEB: Ez nehéz kérdés. Azonban kis gondolkodás után arra a következtetésre jutottam, hogy Derby 12. grófját adom válaszul. A Derby szó világszerte ismert, még azok számára is, akik nem vesznek részt a lóversenyben. Emellett pedig az, hogy a világ minden lóverseny helyszínén rendeznek derbyt, az nyomatékosítja  hatását a sportágra.

Mi a kedvenc helyszíned és versenyed?
WEB: Egy szerdai nap Happy Valley-ben, igazán különös, ezért a kedvencem. A lenyűgöző, és páratlan történelmű helyszín, amelyet felhőkarcolók öveznek Hong Kong szívében, szerda esténként reflektor fényei alatt életre kel.
A kedvenc versenyem pedig a Prix de le’Arc de Triomphe, ami október első vasárnapján kerül megrendezésre Paris Longchamp-ben. Párizsban ilyenkor igazi őszi időjárás uralkodik, ami laza talajt eredményez, azonban a pálya még így is méltó marad Európa mindenkori G1 premierjéhez.

Mi a legkedvesebb emléked a lóversenyzésben?
WEB: 1979, amikor Königsstuhl Triple Crown győztes lett. Eddig ő az egyetlen német ló, aki megnyerte a Guineast, a Derbyt és a St. Legert. Jó volt látni, hogy ezek után is sikeres apaménként folytatta életét. 1988-ban és 1994-ben bajnokként volt számon tartva, ezenkívül ő a híres Monsun apja is, aki három Melbourne-kupa győztest adott.

Szerinted mi az a legnagyobb kihívás, amellyel szembenéz manapság a lóversenyzés?
WEB: Azt el kell fogadni, hogy mi is szórakoztatóipar részei vagyunk, és sokkal nehezebb megfogni a jelenlegi generációkat, mint a 30-40 évvel ezelőttit. Fontos, hogy ez a sport egyben olyan szórakozás is legyen, amelyben a fiatalabb korosztályoknak is jól kell érezniük magukat.

Ha egy dolgot megváltoztathatnál a lóversenyben, mi lenne az?
WEB: Dopping – és egyéb gyógyszeres kezelés mentes versenyzést szeretnék szerte a világon, beleértve az Egyesült Államokat is. Azt hiszem egyértelmű, hogy miért kell erre törekedni.

Forrás és fotó: TRC és horsebetting.com.au