Második nap – fókuszban a királynő

A világ legjobb versenylova címet ugyan elveszítette, de nimbusza semmit sem halványult. Ebor Festival második nap.

Ahogyan az az ilyen kaliberű telivéreknél lenni szokott: már az érkezését is élőben mutatták. Igazi királyi fogadtatásban részesült, csakúgy mint másutt. Már az előjártatóban kamerák tucatjai lesték minden lépését, de hát ő a Queen of Turf, ki várt mást?

Enable egészen biztosan nem pályafutása legnehezebb versenyére készült, hiszen mindösszesen hárman soroltak be mellé a  startgépbe, de két riválisa  (Lah Ti Dar és Magical) már Group (sőt utóbbi sorozat) nyerő.

Enable győzött. Immár tizenharmadjára. Ez volt a tizedik Gr 1 a zsákban. Kétszeres King George, kétszeres Arc, és tegnaptól kétszeres Yorkshire Oaks nyerő. Nem okozott neki problémát három riválisa, de a futás mégis könnyesre sikeredett. Bármilyen hihetetlen ugyanis

ez volt a királynő utolsó versenye Angliában.

Már csak a párizsi csúcsfutam vár rá és jöhet a boldog második karrier a ménesben.

Persze, hogy én is könnyezem. Ez az utolsó versenye Angliában, naná, hogy mindenki elérzékenyült.  Leírhatatlanul csodálatos, hogy én is részt vehetek ebben a történetben.” – mondta Dettori.

Minden rendben vele. Nem is lehetnék elégedettebb a formájával és a kondíciójával. Készülünk Párizsba.” – ezek már a boldog mester, John Gosden szavai.

Enable 127, a második helyen célba érő Magical 123 RPR!

A versenynapok minden szaklapnál elsősorban a nagyversenyekről szólnak, de ma kivételt kell tennünk.  A Premier Yearling Stakes (csak és kizárólag kétévesek) 21 fős mezőnyét Mums Tipple 11 hosszal szórta el. Önök is pontosan tudják, hogy a második helyen célba érő követte ennyivel a nyerőt. 1200 méteren ez nem kis mutatvány.

Footstepsinthesand fiának parádéja láttán nem csak trénerének, Richard Hannon-nak akadt el a szava, hanem még az ITV Racing világhírű kommentátorának, Richard Hoiles-nak is. Imádjuk az ilyen kétéves produkciókat.

Az egycsapásra világhírűvé vált telivér tulajdonosa a Marian Lyons & Patricia Zanelli duó, akik közül a fiatalabb is minimum 70 éves ránézésre, de ma is bizonyítást nyert: nem a kor számít.

Holnap kicsit ejtjük York-ot, hiszen Amerikában is lóversenyünnepre készülnek, de közösségi médiafelületeinken természetesen továbbra is kiemelten foglalkozunk az Ebor Meetinggel.

Kép: Coral twitter