Máris tripla

Vasárnap Hong Kongban megkezdődött a 2020/2021-es galoppszezon.

A versenynapon kilenc futam került kiírásra (mind 1000 és 1600 méter között) de a tavalyi zsokévetélkedés ezüstérmese, Magic Moreira máris beköszönt egy mesterhármassal.

Rögtön a nyitópartiban már ő volt sikeres, amikor is Caspar Fownes idomítottjával Joy Masterral győzött, majd John Size-nak lovagolt még két nyerőt. Nézzék csak! Nem csoda, hogy róla áradozik a tweet.

A bajnok, Zac Purton is “két fát jegyez”,  így máris elindult köztük a jövő júliusig tartó rivalizálás, hiszen akik utána számoltak láthatják, hogy a kilenc futamból ők ketten nyertek ötöt.

Az Egyesült Államokban három darab felső-kategóriás csikófutam volt programon vasárnap és hétfőn. Saratogában a Spinaway Stakesben (1400 méter, homok) Vequist (Nquist) rögtön korrigált, hiszen debütálásakor kikapott orrhosszal, de most 9,5 hosszas demoralizáló győzelmet aratott, így a derby másnapján máris övé volt minden címlap.

Másnap, az üresen meglehetősen komor arcát mutató Saratogában, a Hopeful Stakesben Steve Asmussen idomítottja, a már az utolsó kanyarban is nagyon erősnek mutatkozó Jackie’s Warrior (Maclean’s Music) nem talált legyőzőre. Az első két helyezett “darabokra szaggatta a mezőnyt”, mert a bírói ítélet: 2¼, 10¼, 9¼ hossz volt, ami ugyan nem túl gyakori 1400 méteren, de nem is ritka látvány a sokszor még “zölden mozgó” csikóknál.  

Az ország másik pontján, Del Marnak is jutott egy Grade 1-es csikófutam hétfőn, a patinás Del Mar Futurity. Itt nem voltak akkorák a különbségek, de azért Dr. Schivel (Violence) magabiztos győzelmet aratott 1400 méteren, Flavien Prat alatt.

Kép: HKJC Racing Twitter