Már megint Frankie?

Ki más? Glorious Goodwood második nap.

Lassan komolyan kezdünk aggódni amiatt, hogy hűséges olvasóink elpártolnak majd a Racing Portaltól, hiszen minden nap az olasz a főszereplő lapunkon.

Most jöhetnénk azzal, hogy nem csak nálunk, hanem világszerte mindenütt, és hogy Deep Impact halála mellett szerdán is Dettoriról szóltak a hírek. Eszünkben sincs jobban sztárolni a kelleténél, de mit írjunk egy olyan 49 éves lovasról, aki

öt nap alatt harmadik, 60 nap alatt 11. Group 1-es trófeáját gyűjti be?

Igen, jól olvasták. Ezek kizárólag a csúcskategóriás sikerei.

Amit ez az ember művel, az már szinte felfoghatatlan, de rögtön büszkén tesszük is hozzá: a legjobb reklámhordozója a sportágnak, a lóversenyzés mind az öt földrészen ismert és elismert nagykövete.

Ma Too Darn Hot (Dubawi) volt a társa, akivel úgy nyert, hogy azt lassan nevezhetjük Dettori iskolának. Circus Maximus pokoli erős volt a Sussex Stakes finiséhez közeledve. Magam legalább háromszor mondtam ki a nagy izgalmak közepette: innen Dettoriék már nem tudnak nyerni. És de. Újra csak de.

Frankie-nek úgy kellett dolgoznia ismét ezért a sikerért, hogy a célba érés után egy gyors orvosi vizsgálat eredménye nem biztos, hogy megnyugtató lett volna felesége számára. Mindent kiadott magából. Ahogy Sir Andrew Lloyd Webber üdvöskéje is, aki a csalódást hozó tavaszi második helyezések után egyértelműen visszatalált a győztes ösvényre. Három hete francia, most angol Gr1-es rovátka a neve mellett, és egyértelműen bizonyítja, hogy hiba volt őt hosszabb távokon indítani és a mérföld az ő igazi vadászterülete.

Naná, hogy erről beszélt a másik zseni, John Gosden:

„,Ma megmutatta igazi klasszisát, és bizonyította, hogy kétéves formái nem voltak légből kapottak. Irány a Breeders’ Cup Mile, de előtte a Moulin következhet.”

Az olasz szavai: „Mondtam John-nak, hogy a hétvégére lehet, hogy szívátülteése lesz. Mire ő azt válaszolta: Fogd be! Te imádod ezt.

Elég is mára ennyi. Azért nem baj, ha idemásoljuk az olasz káprázatos sorozatának nyári állomásait a Racing Postból?

Frankie Dettori Group 1 winners 2019

May 31: Oaks – Anapurna
June 19: Prince of Wales’s Stakes – Crystal Ocean
June 20: Gold Cup – Stradivarius
June 21: Commonwealth Cup – Advertise
June 30: Grand Prix de Saint-Cloud – Coronet
July 6: Coral-Eclipse – Enable
July 7: Prix Jean Prat – Too Darn Hot
July 20: Irish Oaks – Starcatcher
July 27: King George – Enable
July 30: Goodwood Cup – Stradivarius
July 31: Sussex Stakes – Too Darn Hot

Tartsanak velünk ma 3-tól is, mert még mindig a Glorious Goodwood a legfantasztikusabb angol fesztivál, aminek minden perce maga a mámor. Hogy mást is felenged a dobogó tetejére Lanfranco? Azt nem tudjuk garantálni.

Kép: At The Races twitter