Kiváló “európai” szereplés

Most sem kellett csalatkoznunk az ausztrál versenyek kapcsán, ráadásul az európai szíveket is melengette a két topsiker.

Hungry Heart méterről méterre őrölte fel a szürke Harmony Rose minimális előnyét, és szoros győzelmet aratott a Vinery Stud Stakes-ben. Ez volt a győztes lovas, Kerrin McEvoy 78. Gr1-es győzelme, de ami ennél is fontosabb számunkra: a győztes egy Frankel ivadék, aki az első ausztrál Gr1-es trófeát szerezte meg a papának.

Teljes angol siker a tenyésztés terén, hiszen a mama Pivotal lánya, Harlech. Óriási ellenfél volt a most már Gr1-es szinten is bizonyító Harmony Rose, akinek nyergében Joshua Parr mindent elkövetett, de a Waller idomítás erősebb volt.

Nagyszerű győzelem és nagyszerű verseny volt. Öröm volt nézni.” – mondta Waller.

Ma 2000 méterig kellett állnia, és mivel lassan kezdtünk, ezért egész idő alatt aggódtam, hogy túlságosan hátul vagyunk. Teljes elismerésem, pontosan azt tette, amit kértem tőle. A tempó kiválóan megfelelt ugyan neki, de mégis rá kellett erre tennie a végjátékban.” – mondta McEvoy.

Az európai derbytávra kiírt Tancred Stakes-ben kinézett McEvoynak a duplázás, hiszen az az Angel of Truth volt a partnere, aki a múlt héten csak a két szupersztár, azaz Addeybb és Verry Ellegeent előtt volt kénytelen fejet hajtani.

Az ötéves heréltnek azonban vélhetően nem volt elég a hat nap pihenés, mert nem játszott szerepet a végelszámoláskor. A trófea ugyanis (a képen látható) Sir Dragonet csapatához került, aki szintén az európai tenyésztés hírnevét öregbítette, hiszen Camelot ivadék.

A Cox Plate bajnoka pedig szintén múlt héten futott ugyanabban a Ranvet Stakesben, de nem csak Angel of Truth-nak vágott vissza, hanem magabiztosan nyerte az idei kiírást.

Az előttünk álló két szombaton következik az őrület. A két felvonásból álló THE CHAMPIONSHIP, kétszer négy Gr1-es csúcsfutammal, köztük európai aspiránsokkal. Vétek lenne kihagyni.

Kép: Racing.com