Kezdők szerencséje?

Yoshida lett a 2018-as Woodward Stakes bajnoka.

Egy olyan évben, mikor nincs egy, kiemelkedő alakja sem a turf, sem a homok divíziónak az Államokban, akkor jön el a legmerészebb próbálgatások ideje. Bill Mott és széleskörű szindikátusa ezen elv mentén nevezték a Woodward Stakes-be azt a japán tenyésztésű Yoshida-t, kinek eddig még nem kellett bizonyítania homokon, de kiváló képességeiről már Grade 1 szinten is tanúbizonyságot tett füvön.

Ugyanazon „kiemelkedő egyén” hiánya vonzotta be a nagyszámú indulókat is (hiszen tavaly Gun Runner jelenléte csak négy kihívót hagyott talpon), így Yoshida győzelme Joel Rosario alatt valószínű nem csak egy szerencsés véletlen, és a négyéves mén képes ugyanolyan magas teljesítményt nyújtani a számára új borításon is. Gunnevera próbálta a nagy hajrájában tartani vele a lépést, és egészen a második helyig követte Heart’s Cry fiát.

A múlt heti Travers után így újfent turf-ló oktatta a homok öregjeit, és el nem irigyeljük a menedzsment dilemmáját, merre tartsanak tovább „többhasznú” telivérjeikkel a Breeders’ Cup közeledtével.

„Nos, most megkaptuk a válaszunkat.” – nyilatkozta Bill Mott. „Egy álljunk meg, lássuk meg helyzetben voltam itt az egész felület-váltással kapcsolatban. A ló jól dolgozott homokon, és a pedigréje szintén illik hozzá. Az anyja itt nyerte a Ballerinát, és az apja Sunday Silence fia. De ilyet mégsem lehet soha előre megjósolni, ezt ki kell próbálni. Ez mindig is terv volt, és jelenleg nincs a látóhatárunkon turf-futam jó 30 napig, így gondoltuk, csináljuk most.”

A saratogai versenynapon három Graded-győzelmet is arató Joel Rosario elmondása szerint „csak egy utas voltam. Hazafordulva végig ott volt nekem, és csak ment és ment.”

Mott természetesen még nem tudott választ adni, merre halad tovább Yoshida útja. A Woodward győzelem bárki másnak egyet jelentene azzal, hogy már csomagolnak is a Breeders’ Cup Classic-ra, de nekik most csak több kérdést tett fel diadaluk.

Fotó: @TheNYRA Twitter