Két hét alatt a csúcsra

Nem borult a papírforma. A favoritok döntötték el egymás között az első alkalommal kiírt All-Star Mile végkifejletét.

Jól futott a két Cummings idomítás. A szuperfavorit Alizee harmadik a parádésan lovagló Bowman-nal, az elnyűhetetlen Hartnell második, de Mystic Journey (Needs Further) neve kerül a történelemkönyvekbe. Cseppet sem érdemtelenül. Adam Trinder idomítottjára már két héttel ezelőtt felfigyelt a lóversenyzés világa, amikor is jó nevekből álló csapatot vert az Australian Guineas-ben. Most még előrébb lépett és a hároméves kanca megszerezte sorrendben a hatodik győzelmét. Mindezt úgy, hogy 11 ezer dollárért vásárolták meg anno.

Az eddig 1 milliót kereső „kicsi lány”, ezzel az egy futással 2,25 milliót tett hozzá életnyereményéhez.

Winx és The Autumn Sun után újabb csillaguk van az ausztráloknak? Nagyon úgy néz ki. Tasmánia képviselőjével nem kisebbek az álmok, mint a királynő visszavonulása után megüresedő Cox Plate trón.

Az egy holtversenyt is hozó nap hőse, a triplázó Dwayne Dunn, aki negyedik helyen ért célba a tartalékból előlépő Le Romain nyergében.

Sydney-ben viszont alaposan borult a papírforma a kancák Gr1-es futamában. Ron Quinton már három Coolmore Classic-ot nyert korábban, de a képen látható Dixie Blossoms-ot (Street Sense) mégsem említett szinte senki a favoritok között. (21/1)

Nem csoda, hiszen a hatéves kanca 29 versenyéből mindössze hatszor győzött. Az azért nem acélos, és főleg nem félelmetes mutató. Amit a pályára tett, az annál inkább volt félelmetes. A második El Dorado Dreaming is 2,5 hosszal lemaradva követte őt, de a bronzérmes Princess Posh már majd 4 hosszt kapott tőle. Ez aztán a feltámadás ugye? Topsúllyal is a mezőny előtt.

„Lovasként nyertem Cox Plate-et és négy Golden Slipper-t, de ezek együtt sem jelentenek annyit számomra, mint a negyedik győzelmem ebben a versenyben (trénerként). Erre a napra vagyok a legbüszkébb pályafutásom során. Group 1 nyerés kedvenc lovammal, ez egyszerűen hihetetlen. Ő a legkedvesebb ló és természetesen enyhíti fájdalmamat, hogy Daysee Doom-ot vissza kellett léptetnem (a külső startszám és a számára nem megfelelő talaj miatt – a szerk”). – mondta Ron Quinton.

No, igen. Quinton másik hatéves kancája, Daysee Doom volt a címvédő, de így talán sokkal kisebb az a fájdalom. Mindketten a Gr2-es Emancipation Stakes-ben folytathatják.

Ausztrália pár napra búcsúzik, de pénteken már a Rosehill Gardens-i szupernap beharangozójával jövünk.

Kép: Steve Hart