Jönnek a királyok

A decemberi hónap slágere minden esztendőben, a hogkongi zsokévetélkedés.

Most sincs ez másként. Senkit ne tévesszen meg, hogy Frankie Dettorit már kihirdette a ló és lovassportokat nagyon komoly szinten támogató világhírű óragyártó az év legjobbjának, hiszen a pontverseny élén végzett. Teljesen jogosan, ugyanis a International Federation of Horseracing Authorities (IFHA) TOP 100-as listáján szereplő versenyekből ő nyert meg nyolcat, így az év felfedezettjének, Oisin Murphy-nek marad az ezüstérem. Dettori győzelme akár papírformának is nevezhető, hiszen az elmúlt négy év során, már másodjára nevezték ki őt bajnoknak.

…De. Ez semmit sem fog számítani holnap, ugyanis  is 12 jelenkori vagy leendő világsztár mérkőzik meg az első díjért, a már mindenki előtt jól ismert módon, azaz négy futamban mérik össze a tudásukat és a legjobban szereplő lesz a bajnok.

Nézzük az idei mezőnyt:

Mickael Barzalona (27 éves, francia)
Hugh Bowman (38, ausztrál)
Javier Castellano (41, amerikai)
Silvestre de Sousa (37, brazil)
Colin Keane (24, ír)
Christophe Lemaire (39, francia)
Ryan Moore (35, angol)
Zac Purton (35, ausztrál) – címvédő
Yutaka Take (49, japán)
Karis Teetan (28, dél-afrikai)
Vincent Ho Chak-yiu (28, hongkongi)
Matthew Poon Ming-fai (24, hongkongi)

A Happy Valley versenynap 4.,5.,7. és 8. futama lesz a négy bajnoki küzdelem. (Az első magyar idő szerint 13:10-kor, az utolsó pont két órával később)  A pontozás sem változott. A győztes 12, a második 6, míg a harmadik 4 pontot jegyez majd.

Már alig várjuk. Ki ne hagyják!

Kép: hkjc.com (Zac Purton)