Itt a tavasz…vagyis ott

Mármint Ausztráliában és mindez azt jelenti, hogy jön a szezon legünnepibb sorozata. Az események most hirtelen felpörögnek, olyannyira, hogy mind Victoria államban (Caulfield) mind pedig Új-Dél-Walesben (Royal Randwick) Group 1-es futamot láthatnak az érdeklődők.

A Sir Rupert Clarke Stakes 1400 méterén nagy létszámú mezőny várja majd a startot, akik azonban minőséget is képviselnek, így kiváló versenyre számítunk. A legmagasabb hendikepszámmal a két rutinos aspiráns, Best of Days és Black Heart Bart rendelkeznek, de az előfogadások alapján Begood Toya Mother, a nyitóképen látható Amphitrite és So Si Bon hármasa emelkedik ki. Utóbbit lovagolja a múlt héten már Gr1-es trófeát szerző Jamie Kah, aki nézzék csak mit mondott legutóbbi győzelméről:

Drukkolunk neki! Start 8:15-kor.

A mérföldes George Main Stakes (7:55) már négy éve viseli ez egyik legnagyobb fogkrémgyártó termékéről elnevezett Optic White Stakes nevet. Persze ez sokaknak mégis ismerősen is csenghet. Hogy miért?

A kiírás 2016-17-18. évi győztese nem más volt, mint Őfelsége, Winx.

Most pedig ott van a Winx által legtöbbször legyőzött Happy Clapper, aki 9 évesen is kiváló egészségnek örvend, és ezt a versenyt is jó előjelekkel (igaz topsúlyt cipelve) várja. Avilius és Dreamforce még a kiemelkedő esélyek, így a számmisztikában hívők most megjátszhatják az 1-2-3-at hármasbefutóban, mert valóban ez a három telivér képviseli a legjobb esélyt.

És ha ez nem lenne elég, közvetlen Happy Clapperék futama előtt (7:15-kor), az ország legjobb sprinterei Santa Ana Lane-től Redzelig méretik meg magukat a világ legdrágább sprintversenye előtt.

Kár lenne kihagyni ezt a három kiváló futamot. Nézzék meg akár a reggeli kávé szürcsölgetése közben.

Kép: Racing.com twitter, Ourhorsesfly twitter