Harmadik nap

Nincs meg a negyedik. Továbbra is egyedül Yeats a Gold Cup királya.

Csakúgy mint tegnap, három Group verseny vezette fel a nap legfontosabb összecsapását.

A Norfolk Stakesben a Hanagan/Fahey páros ünnepelhetett Perfect Power nevéhez illő, tökéletes győzelme után, bár a vége meglehetősen szoros lett. (fej és orrhossz a dobogón!)

A Hampton Court Stakesben láttuk végre azt a Mohaafeth-et, akit már a derbyben többen is jó sansznak véltek. Ma Frankel fia, egy Gr3-as társaságot intézett el viszonylag magabiztosan, de ezt a győzelmet a Haggas Team nem sok pályán tarthatta volna meg, a finisben bemutatott – nem is kicsi – irányváltás miatt. Kíváncsian várjuk a következő futását. (Ez már a harmadik Frankel győzelem az idei sorozatban.)

A kancák 2400 méteres összecsapása, a Ribblesdale Stakes minden évben komoly izgalmakat tartogat számunkra. Az idén ez ráadásul meg lett fejelve egy jókora csavarral, ugyanis Loving Dream (Gleaneagles) minden favoritot meglepett és magabiztos győzelmet aratott. És nem csak Ő. A teljes dobogó bombameglepetés Eshaada és Nicest részvételével.

To have a homebred filly (win at Royal Ascot) is wonderful for all the staffand their tireless work.”  – mondta Libby Harris a tenyésztő és tulajdonos Lordship Stud képviseletében.

Nem csak a tulajdonosok nyilatkoztak pozitívan az immár 47 éves Robert Havlinról, mint az istálló hűséges, második számú zsokéjáról.

A Gosden páros négy sikernél tart már.

Negyed hatkor minden szem Stradivariusra és Frankie Dettorira szegeződött. Az ok mindenki előtt ismeretes. Vajh sikerül-e Yeats négyes győzelmi sorozatát megismételni az Ascot Gold Cup-ban?

Nem sikerült.

Subjectivist (Teofilo) nem csak a finisben volt pokolian erős, hanem szinte az egész 4000 méter során. És nem csak Ő. A sokat látott Joe Fanning olyan parádésan lovagolt, hogy a Winners Circle-ben a kollégák dörgő tapsvihara fogadta. Öt hosszas, lenyűgöző győzelmet arattak.

Csodálatos pillanatok voltak. Naná, hogy ezt a momentumot tettük a  nyitóképre is.

Három arany kupa győzelem után Stradivarius ma negyedik.

Folytatás: holnap fél négykor!

Nyitókép: @GBRacing Twitter