Ha egyszer egy üzlet beindul

Daniel Moor továbbra is a címlapokon.

A szakmában fiatalnak éppen már nem számító zsoké múlt szombaton, 37. születésnapján nyerte meg pályafutása első Gr1-es címét, majd szombaton erre ráduplázott.

Wild Ruler (Snitzel) és The Inferno egyaránt robbantottak az utolsó kétszázon, de a Moir Stakes (Gr1, 1000 méter) előbbi meglehetősen szoros (rövidfej) győzelmét hozta. Daniel Moor hét nap leforgása alatt így két Gr1-es trófeát tehetett vitrinjébe.

Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, különösen a China Horse Club-nak, a Newgate Farmnak, Henry Fieldnek és természetesen Snowden családnak.” – mondta Moor. “Kiváló lehetőséget kaptam tőlük és örülök, hogy egy győzelemmel sikerült meghálálni a bizalmukat. Ez a ló új szintre emelkedett a sprineterek között. Mindent amit kértem tőle, profi módon megoldotta.”

Ő Snitzel 16. Gr1 nyerő ivadéka, akiről egy érdekes adalék: 1 hete elküldte őt Melbourne-be az apa-fia trénerduó, hogy a ló minél kipihentebben várja  a versenyt.

Másnap kissé meglepődve tapasztaltuk, hogy a pénteken győztes Newgate Bloodstock színeit négy ló is viselte az egymillió dolláros Golden Rose (Gr1, 1400 méter) tizenhárom fős mezőnyében. Azért ez Gr1-es futamban nem túl gyakori arrafelé. Össze is jött az újabb győzelem, bár a nyerő In The Congo tulajdonosi szerkezete meglehetősen sok tagból áll.  Mivel ő is Snitzel ivadék, így az Arrowfields Stud elmondhatja, hogy mindkét hétvégi Gr1-es futamot az ő büszkeségük nyerte apaménként.

Ki szerettük volna használni a nagy utazósebességét és ezáltal nyomást gyakorolni az ellenfelekre. Bejött. Az emberek legtöbbször hajlamosak alábecsülni az elöl haladó lovat, de neki ez a legfőbb fegyvere, hogy tartani tudja ezt a  gyors tempót.” – értékelt elégedetten Gai Waterhouse trénertársa, Adrian Bott, akik egyébként szombaton, különböző pályákon öt győzelmet jegyezhettek.

A hétvége másik hőse, a zsinórban ötödik győzelmét jegyző Zaaki (Leroidesanimaux) volt, aki az Underwood Stakes-szel (Gr1, 1800 m) melegített a Cox Plate-re és ahol Verry Elleegant első számú kihívójának látszik. Ő a nyitóképen!

A ősz beköszöntével sorra jönnek az ausztrál nagyversenyek. Alig várjuk őket.

Kép: @ANeashamRacing Twitter

One thought on “Ha egyszer egy üzlet beindul

Comments are closed.