Grand Prix de Paris – kvalifikációsorozat

Jelentős változtatásokat eszközöl a France Galop a Grand Prix de Paris presztízsének növeléséért.

A francia versenynaptár egyik legnagyobb múltra visszatekintő eseménye, a Group 1-es Grand Prix de Paris 2005-ös megújítása óta számtalan klasszis karrierjének állomása volt, vegyük csak például Rail Link-et, aki néhány hónappal később az Arc trófeáját is elhódította, de említhetnénk Flintshire-t, Erupt-ot vagy Kew Gardens-t is.

Az elmúlt években azonban mégis be kell vallanunk, hogy a Grand Prix de Paris ha nem is sokat, de veszített jelentőségéből, különösen a vele szinte egy időben megrendezésre kerülő King George Stakes mellett, így a France Galop és a Juddmonte legjobbnak látta, ha kijelöl egy kvalifikációs sorozatot, hogy vonzóbbá tegye háromévesek trénereinek a longchampi összecsapást.

Ennek keretében pedig ingyenesen szerepelhetnek a Chester Vase (Gr3), a Lingfield Derby Trial, a Dante Stakes (Gr2), a King Edward VII Stakes (Gr2), a Prix du Lys (Gr3) és a Prix Hocquart Longines (Gr2) győztesei, valamint az Epsom Derby és a Prix du Jockey Club (Francia Derby) dobogósai.

Erupt hazagaloppozik a 2015-ös Grand Prix de Paris-ban

Emellett eltörlésre kerül a késedelmi díj a februárig nem előnevezett lovak esetében, valamint a kiegészítő díjat 43,2 ezer euróról 15 ezer euróra csökkentik.

“A Grand Prix de Paris Longchamp alapítása óta a francia tenyésztés kiválóságának szimbóluma volt a lóverseny világszínterén. Ez az ösztönzés remélhetőleg vonzóbbá teszi a nagydíjat” – nyilatkozta a France Galop elnöke, Edouard de Rothschild.

A Khalid Abdullah vezette Juddmonte Farms, amely 2001 óta a futam névadó szponzora, támogatja a kezdeményezést.

“A Juddmonte rendkívül izgatott az újítások miatt, amiket a France Galop bevezet” – mondta Teddy Grimthorpe, a szervezet menedzsere. “Nagyon reméljük, hogy emelni fogják a szintet és javulni fog a verseny minősége.”

A cikkben leírtak forrása a BloodHorse.

Holnap a francia klasszikusok beharangozójával jövünk.

Képek: France Galop, Racing Post