Frankel nyomában

14 futásából mindent megnyert, a legendás versenyló végérvényesen beírta magát a történelembe. Frankel utódai is megkezdték a pályafutásukat, lássuk hol tartanak most.

Három Gr 3, kettő Gr 2 és négy Listed futamban nyertek, vagy lettek helyezettek eddig a legendás mén utódai. Több, mint harminc versenyen vannak túl a csikók, amiből húsz első helyezés amit tizenketten szereztek, köztük a Gr 2 nyertes Queen Kindly, vagy a Gr 3 győztes Fair Eva és a 2. képen látható Toulifaut. Az utóbbi eddig veretlen. De érdemes megemlíteni Frankuus-t is, aki Listed kategóriás versenyt nyert, és legközelebb 24-én láthatjuk a Royal Lodge Stakes (Gr 2) mezőnyében. Ő látható az első képen.

A világ szeme volt Cunco-n, aki elsőként debütált májusban Newbury-ben. Győzelemmel indította karrierjét ugyan, de utána már csak harmadik és negyedik helyeket tudott szerezni Listed kategóriás versenyekben a mén első csikója. Seven Heavens sorrendben a hatodik nyerő, aki két futása után még veretlen.

A Japánban debütáló Soul Stirring is győzelemmel indított, ráadásul a mezőny egyetlen kancájaként aratott sikert. Ne feledkezzünk meg Swiss Storm-ról sem, aki egy gyenge kezdés után végül hazaért. Atty Persse múlthéten állt starthoz először, és méltóan apja nevéhez, behúzta a versenyt. Majoris futotta eddig a legtöbbet, öt startjából kettőt be is zsebelt.

Eddig csupán 11 olyan csikó van aki nem tudott (még) a dobogó legfelső fokára érkezni. Last Kingdom két második helyet tudott futni, már érik neki a győzelem.

Frankel tovább gyarapítja a sikereit ivadékain keresztül. Jobbnál jobb bemutatkozásokat láthattunk a kétéveseitől eddig. A kérdés már csak az, melyikük lesz az, aki apja nyomdokaiba lép?

Képek: paulickreport.com, www.terrydonnelly.co.uk