Folytatódhat

Boris Johnson miniszterelnök október 31-én jelentette be, hogy Angliában november 5-től december 2-ig jön második “lockdown”, beleértve az összes fogadóiroda bezárását, de a versenyzés folytatódhat. Oliver Dowden, a digitális, a kulturális, a média- és a sportért felelős államtitkár elmondta, hogy zárt kapuk mögött az élsport folytatódhat. A lóverseny ebbe a kategóriába tartozik, ami kulcsfontosságú az iparunk számára.

Úgy gondoljuk, hogy a kormány döntése elismeri embereink professzionalizmusát és a munkahelyek védelmének alapvető fontosságát. Ez örvendetes hír azoknak a tízezreknek, akiknek megélhetése az iparunktól függ. Most minden eddiginél jobban felismerjük a cselekvés szükségességét Az elkövetkező nehéz hetekben sportágunk mindent megtesz az ország „kedvének feldobása” érdekében.” – adta ki közleményét The British Horseracing Authority.

A szigorú COVID-19 protokollok hangsúlyozása mellett a sportág vezetése a kormány előtt hangsúlyozta, hogy ez kritikus szerepet játszik a munkahelyek fenntartásában, különösen a vidéki gazdaságokban.

Június óta figyelemmel kísérjük a versenyzést és a közel 500 eseményünk egyikén sem tapasztaltunk bizonyítékot a vírus átterjedésére. Mindannyian keményen dolgoztunk a biztonságos versenyzés érdekében. Minden bizonyíték azt mutatja, hogy ezt az NHS-re gyakorolt ​​nyomás nélkül sikerült elérni.

Jonjo Sanderson, Wetherby Racecourse vezérigazgatójának szavai:

A verseny teljes leállítása akár csak egy hónapra jelentős kiesés volna. Ez egy világjárvány, és valóban emberek halnak meg, de ezt egyensúlyozni kell az élő emberek megélhetésével. Ha egy hónapig nem lesz verseny, a tulajdonosok megkérdőjelezik, miért fizetnek a trénernek, és a zsokék sem keresnek. A versenypályáknak folyamatosan fizetniük kell a személyzeteiket. Bevétel nem keletkezik, ami azt jelenti, hogy csökken a jövedelem, amelyre a sportnak támaszkodnia kell. Azt hiszem, havonta 2,5 millió fontba kerülne ez a sportágunknak. Nézők nélkül elég rossz, de ha egyáltalán nincs verseny, akkor láthatnánk, hogy az életképességi jelek lefelé mennek a versenypályák és a tréningtelepek felett, hiszen a tulajdonosok azt kérdeznék, mi értelme van egy lónak aki csak edz és edz, ha nem tud futni?

Forrás: BloodHorse