Felemelve

Ascot tisztségviselői büszkén jelentették be, hogy a pénzdíjak visszatérnek majdnem az eredeti szintre. A 2020-as Royal Ascot összdíjazása, mindösszesen 3,61 millió font volt, de ez idén már 6 millió lesz.

A találkozót az eredetileg tervezett időpontban, azaz 2021. június 15 és 19 között rendezik majd, és ahogyan arról korábban már beszámoltunk, mind az öt napon hét verseny kerül a programba.

Az egy hónappal később lefutásra kerülő „King George” büdzséje a tavalyi 400 ezerről 875 ezerre nő.

Guy Henderson, Ascot vezérigazgatója elmondta: “2020-ban azt reméltük, hogy a királyi meetingen több mint 8 millió font rekordnyereményt kínálunk.  A járvány ezt lehetetlenné tette, és miután közel egy évet töltöttünk zárt ajtók mögött versenyezve, 80% -kal csökkent forgalom. Az idei 6 millió font nyeremény 75% -át teszi ki annak, amit eredetileg 2020-ra terveztünk. Az iparág jelentős veszteséget szenvedett el a múlt évben, de célunk, hogy teljesítsük azon óhajunkat, hogy a lehető legtöbb nyereményalappal – amelyet megfontoltan megengedhetünk magunknak – támogassuk az ipart. Tulajdonosok nélkül nem versenyezhetnénk. Nagyon hálásak vagyunk az elkötelezettségükért, és köszönjük támogatásukat. Bízunk benne, hogy tovább növelhetjük a nyereményalapokat, amint ez lehetséges lesz számunkra. Nagyon várjuk, hogy júniusban viszontláthassuk versenyzőinket, és egy különleges versenyhetet rendezhessünk, mindazok számára, akik velünk lehetnek a helyszínen, mind pedig azon millióknak, akik lélekben velünk lesznek, a sugárzott és digitális csatornákon.

Friss hír, hogy a Dubai World Cupot nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg március 27-én!

Képek: The Sun