Érkezik a fesztivál

Ezúttal és végre Európában is.

A hétvégén a teljes lóversenyvilág Ausztráliára, azon belül is Winx-re szegezte tekintetét, azonban hamar fordul a kocka, ugyanis az északkelet-angliai York megnyitja kapuit, hogy szerdától szombatig augusztus egyik legnagyobb meetingjével örvendeztesse meg a nagyérdeműt az Ebor Festival keretei közt.

A négy nap alatt 10 Group besorolású, köztük 3 királykategóriás futam rajtol majd el, és bár szívfájdalmunkra Enable visszatérése továbbra is várat magára, azért nem szenvedünk hiányt klasszisokban.

Különösen a szerdán 16:35-kor lefutásra kerülő International Stakes mezőnyét nézve, a 2100 méteres versenyben ugyanis újra összecsap Cracksman a veretlenségi szériájának véget vető Poet’s Word-del, a párharcba azonban a hároméves évjárat képviselői, Saxon Warrior és Roaring Lion is belszólhatnak – többek között.

Kiemelkedik még a futamok közül a csütörtöki Yorkshire Oaks pontosan 24 órával az International után, ahol a klasszikus távon (2400 méter) a hároméves kancák immáron a gyengébbik nem idősebb képviselői ellen mérettetnek meg.

Az európai galopp rajongóinak tehát igazi csemege érkezik, amit mindenképp érdemes élőben követni, de természetesen mi is beszámolunk majd róla kedves olvasóinknak itt, a Racing Portalon.

Nyitókép: twitter