Epique bajnokok II. – Maxime Guyon

Ezúttal is az Epique Series a téma, mai cikkünkben a legeredményesebb zsoké, Maxime Guyon kerül górcső alá.

Left Hand-del a Prix Vermeille céljában 

A fiatal francia lovas 58 ponttal nyert kategóriájában. A bajnokságban legjelentősebb lova a tegnap már említett Left Hand(Dubawi) volt, aki szám szerint 27 pontot szerzett neki. A sárga kancával hozták el a Prix de Diane (Gr1) ezüst- és a Prix Vermeille (Gr1) aranyérmét. Az út – mint az a hosszútávú francia klasszisoknál szokott lenni – a Prix de l’Arc de Triomphe-hoz vezetett, ott azonban momentum nélküli versenyben végül a 12. helyre értek oda.

Silverwave-vel (Silver Frost) megnyerték a Grand Prix de Saint-Cloud-ot (Gr1), illetve a Prix Foy-t (Gr2), utóbbi nem tartozik a championátusba. A Gr2-es győzelem is neki jutott az itt lényegesek közül, a Grand Prix de Deauville Savoir Vivre-vel (Adlerflug). Nem elhanyagolható 1 pontot érő 6. helyezése a Grand Prix de Paris-ban (Gr1) Manieco-val.

A 2015-ös évhez képest (a fantasztikus szürke Solow állandó lovasaként három országban nyerte sorra a legnagyobb középtávú versenyeket) idén gyengébb szezont zárt, hazájában a fent említett sikereken kívül 5 Gr3-as elsőség fért még bele. 48-szor lovagolta győzelemre kapott lovait.

Tavaly Solow-val mindent megnyertek. Ezúttal a Queen Anne Stakes után zajlik az ünneplés.

Második a pontversenyben Pierre-Charles Boudot lett, 48 ponttal. Az EpiqE-ben nem sikerült versenyt nyernie, azon kívül azonban számosat, megdöntve ezzel Soumillon 2013-as rekordját, de erről majd később bővebben kifejtve olvashatnak oldalunkon

Harmadik Cristian Demuro, a Grand Prix de Paris győztese Mont Ormel nyergében, aki idén kezdett igazán belelendülni 3 Gr1 trófeával.