Elmaradt a visszavágó

Az időjárás keresztülhúzta a számításokat Sydneyben.

Pénteken elmaradt a sprintercsúcsoktól talán elvárható kaotikus, és egyben végtelenül izgalmas befutó Melbourne-ben, mert Masked Crusader két és félhosszas győzelmet aratott nagynevű riválisai felett. A siker biztosan nagy örömöt váltott ki az Ír Nemzeti Ménesben, ugyanis a négyéves herélt egy Toronado apaságú, Invincible Spirit ivadék. Muszáj voltunk ezt a  két gyönyörű képet idetenni róla.

Toronado első Gr1-es győzelme volt ez apaménként.

The Wizard from the West” – azaz nyugatról érkezett varázslóként jellemzik William Pike-ot, akinek káprázatos lovaglásáról írnak az ausztrál szaklapok, nem elhallgatva természetesen a tehetséges sprinter érdemeit.

Ha megnézik a videót, láthatják, hogy mire fel a dicséret. Pike már hétszázzal a vége előtt a barrierhez irányítja lovát,  míg százzal a cél előtt egy keskeny résen bújik ki Pippie és Portland Sky között. Mestermunka.

Cikkünk az öt szombati, rosehilli Gr 1-es futammal folytatódott volna. Azonban az időjárás közbeszólt. Olyan nagy mennyiségű eső hullott Sydney-re, hogy a pálya állapotát veszélyesnek nyilvánították a versenybírák, így a szupermeetinget egy héttel elhalasztották.

1963-ban fordult ilyen elő utoljára, akkor a Golden Slipper meetinget csak négy nappal, következő szerdára tolták el, de ez most nem lehetséges.

Ha megnézik a következő tweetet, láthatják, ezzel az őszi karnevál minden nagy eseménye csúszik egy hetet. Így értelemszerűen nem jött létre a milliók által várt visszavágó, Addeybb és Verry Elleegant között.

Semmi gond. Mához egy hétre is elmondjuk azt, amit mára terveztünk.

Nyitókép: @inglis_sales Twitter