Egyet előre

Fastnet Rock lánya begyújtotta a rakétákat és magabiztosan nyerte meg a kancadíjat Flemingtonban.

Szokás szerint két nappal a Melbourne Cup után került programra a legjobb, talpon lévő hároméves kancák nagydíja, a Derbyvel megegyező, 2500 méteres távon.

A start előtt minden szem, a szinte parival adott szuperfavoritra, Montefilia-ra szegeződött. A verseny során is igazolta kiváló hírét, hiszen szinte megerőltetés nélkül kocogott az élre, de a finisben (talán a  túlságosan puha pálya miatt?) nem tudta tovább növelni ezt a tempót, így a célba ketten is előtte vágtattak be.

Galileo unokájának győzelme, Damien Olivernek a 122., míg a trénerduónak az első Gr1-es sikert jelentette.

Végre a Jóisten picit a Coolmore-ra is rámosolygott, hiszen Personal az ő színeiket vitte – három második helyezés után –  sikerre.

El vagyunk ájulva.” – mondta Tom Magnier, a Coolmore (ausztrál bázisának) igazgatója. “A hét, amelyiknek legfőbb célkitűzése a Kennedy Oaks megnyerése volt, eddig egy álom volt számunkra, de ez most valósággá vált. Ben és Tom csapatával nagyon szoros kapcsolatban vagyunk és ez igazán különlegessé teszi ezt. Damien Oliver pedig… Micsoda lovaglás. (Hatodjára nyerte a futamot – a szerk.) Ez a fickó Flemington királya. Lovakkal versenyezünk az egész világon, de ezen a versenyen nyerni, ez életem egyik álma volt. Egy különleges méntől (Fastnet Rock) és egy Galileo kancából született. Ilyen párosításnál jobbat álmodni sem lehet. Nehéz hét volt, de ez ma a csúcs számunkra.”

Ezzel még nincs vége a Melbourne Cup karneválnak, hiszen holnap hajnalban két újabb Gr1-es futamot rendeznek.

Kép: @RacingFanscomau Twitter